Căutare MDM

Buletin

Sunet ciudat în motorul Chevrolet OPTRA ADVANCED

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 4 luni #46977 prin manual-mecanic
Dragi prieteni, am un Chevrolet Optra Advance din 2009 cu motor ETEC II de 1.8cc, cunoscut și sub numele de Laccetti în unele locuri. Problema mea este un ticăit provenit de la motor: TAC, TAC, TAC, TAC. Mi s-a spus să nu-mi fac griji pentru că se pare că sunt supapele, care pot fi reglate, dar mașina are 95.000 km. Căutând pe internet, am descoperit că această problemă ar putea fi legată de galeria de admisie, mai exact de niște aripioare care ar putea fi uzate, provocând zgomotul. Mă tem că mi se va întâmpla ceva similar, așa cum s-a întâmplat și cu o altă mașină pe care am deținut-o, un Nissan X-Trail. Acel sunet a fost cauzat de un piston care nu funcționa corect din cauza unei reparații proaste și a trebuit să reconstruiesc motorul pentru că chiulasele s-au supraîncălzit. Dacă cineva vede acest mesaj, vă rog să mă ajutați. Voi contribui la forum altă dată cu instrucțiuni despre cum să instalez cei doi senzori pentru Nissan-ul pe care l-am menționat. Mulțumesc tuturor.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 4 luni #47010 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali pe tema Sunetului ciudat din motorul Chevrolet OPTRA ADVANCED
Salut Ivan.
Ai mai multe verificări de făcut:
Verifică dacă există fum, deoarece acesta ar fi un simptom al unui reglaj deficitar al supapelor. Dacă nu, reglează supapele oricum. Verifică dacă ai lubrifiere în toate culbutoarele. Cu un furtun, poți încerca să localizezi sursa zgomotului (pune un capăt pe zona pe care o suspectezi și celălalt capăt la ureche). Dacă problema persistă, verifică biela și rulmenții principali.
Mult succes,
Miguel.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.