Căutare MDM

Buletin

Sunet ciudat în motorul Chevrolet OPTRA ADVANCED

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 2 luni #46977 prin manual-mecanic
Dragi prieteni, am un Chevrolet Optra Advances model 2009, motorul său este 1.8cc ETEC II. Este cunoscut și sub numele de Laccetti în alte piese, problema mea este că am un sunet în motor, TAC, TAC, TAC, TAC, mi-au spus că nu ar trebui să-mi fac griji pentru că pare a fi supape și că acestea pot fi calibrate, dar mașina are 95.000 km. Căutând pe net am descoperit că această problemă ar putea fi ceva numit galeria de admisie, deoarece sunt aripioare care posibil sunt uzate și, acesta ar fi zgomotul: mă tem că mi se întâmplă ceva ce mi s-a întâmplat cu o altă mașină, de altă clasă pe care am avut-o, adică un Nissan Xtrail unde acel sunet era de fapt un piston care nu funcționa din cauza unei reparații proaste care fusese făcută și a trebuit să repar motorul din cauza supraîncălzirii capacelor, dacă cineva vede acest mesaj vă rog să mă ajutați; am colaborat pe forum și altă dată cu modul de instalare a celor doi senzori Nissan pe care i-am menționat. Mulțumesc, prieteni.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 2 luni #47010 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiect: „ Se aude un sunet ciudat din motorul Chevrolet OPTRA ADVANCED.”
Salut Ivan.
Ai mai multe verificări de făcut:
Verifică dacă scoate fum, deoarece acesta ar putea fi un semn al unei calibrări slabe a supapelor. Dacă nu, calibrează și supapele. Verifică dacă toate culbutoarele sunt lubrifiate. Poți folosi un furtun pentru a localiza sursa zgomotului (punând un capăt pe zona suspectată și celălalt capăt la ureche). Dacă problema persistă, verifică capacele bielei și ale lagărelor principale.
Mult succes,
Miguel.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.