Căutare MDM

Buletin

înlocuiți pistonul cu altul

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 4 luni #46656 prin manual-mecanic
Înlocuiți pistonul cu altul Publicat de manual-mecanica
Salut tuturor, am o întrebare, acum câteva luni mi s-a stricat mașina, este un VW Passat 1.9 TDI. Trebuie să schimb pistoanele sau să iau unul la mâna a doua, problema e că nu pot lua unele noi sau la mâna a doua, se pare că din fabrică au fost construite două motoare diferite și cel pe care îl am este cel cu cele mai puține disponibile, de aceea nu sunt incluse piesele de schimb. Ceea ce se schimbă cu adevărat este înălțimea primului segment de compresie, al meu îl are de la chiulasa pistonului până la primul segment este de 13mm, întrebarea mea este, pot pune 4 pistoane din modelul care este disponibil, singurul lucru care se schimbă este înălțimea segmentului, în loc să fie de 13mm este de 9mm... vă mulțumesc foarte mult.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 4 luni #46660 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali pe tema înlocuirii unui piston cu altul
Uite, singura modalitate reală de a ști este să încerci, dar sunt lucruri de ținut cont: pistonul ajunge foarte sus, adică trece peste linia de bloc sau ajunge exact cât trebuie, pentru că dacă nu, trece peste segment cât să se prindă singur, că e foarte aproape de linia de bloc, în opinia mea nu ar fi atât de important, dar în realitate aș cere mai multe păreri ca să fiu sigur, ce știu este că la unele mașini de competiție pe care le-am făcut, segmenții rămân foarte apropiați când punem alt tip de pistoane și nu sunt afectați, dar sunt mașini de curse, nu în stare normală de funcționare.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 4 luni #46673 prin manual-mecanic
Cum spune kikemec, s-ar putea încerca, dar ar fi necesar să vedem de ce este diferit, dacă corespunde unei alte puteri a motorului (chiar dacă pare același) pentru că materialul ar putea fi diferit și se poate dilata mai mult sau mai puțin, ceea ce ar însemna că nu s-ar mai potrivi la fel și nici nu ar putea suporta aceleași presiuni pe chiulasa pistonului, plus că există „treapta” care, deși uneori nu se observă în partea superioară a cilindrului, este deja la o altă înălțime decât cum funcționa înainte și nu este convenabil... asta de a schimba piesele uneori nu este atât de simplu și eu personal nu aș „risca” și aș continua să caut cu oarecare răbdare până când găsesc ceea ce cauți, dacă vrei să o faci cu garanția unui succes mai mare la reparație. Salutări!!

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 4 luni #46680 prin manual-mecanic
Salut Fabricio2786.
Aș dori să adaug ceva la contribuțiile lui Ismael și Kikemec:
În general, motoarele mașinilor marine sunt de acum câțiva ani. Am fost nevoit să fac adaptări de diferite tipuri din cauza dificultății de a găsi piese de schimb, iar pistoanele sunt cele mai comune. Cele pe care le-ai primit sunt de la același producător și sunt pentru un model similar cu cel pe care îl ai, ceea ce înseamnă că nu vei avea probleme cu materialul. Verifică greutatea, distanța de la știft la coroană trebuie să fie aceeași ca la original, iar fusta nu trebuie să fie mai lungă. Dacă ai așa ceva, cred că nu vei avea probleme.
Mult succes.
Miguel