Căutare MDM

Buletin

termostat

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 6 luni #46575 prin manual-mecanic
termostat Publicat de manual-mecanica
Următoarea întrebare ar fi: dacă scot termostatul de la mașina mea, care este un Mitsubishi L200 cu motor cu carburator, consumă mai mult combustibil? Sper un răspuns și vă mulțumesc anticipat.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 6 luni #46579 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali tema termostatului
Dacă șocul carburatorului este automat și funcționează în funcție de temperatura apei, nu va permite pătrunderea suficientului aer în admisie și, bineînțeles, veți consuma mult mai mult combustibil dacă nu dezactivați acest sistem în carburator. În plus, motorul se va umple. În orice caz, nu sfătuiesc pe nimeni să conducă fără termostat, în principal din cauza problemelor de uzură ale motorului. Pistonul nu va etanșa corect cu cilindrul până când nu atinge temperatura de funcționare, iar acest lucru poate provoca detonații, printre alte probleme. Noroc!

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 6 luni #46581 prin manual-mecanic
Mulțumesc foarte mult, Ismael. A fost o întrebare pe care am avut-o și eu. Binecuvântări...

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 5 luni #46636 prin manual-mecanic
Hmm, știi că consumul de combustibil depinde de temperatura de funcționare, dar faptul că există sau nu termostatul nu afectează în mod vizibil consumul. Spun asta cu tot respectul pentru Ismael. Ceea ce afectează este faptul că ventilatoarele funcționează direct, deoarece temperatura este prea scăzută în comparație cu temperatura de funcționare. Mai exact, fără termostat, consumă puțin mai mult combustibil până ajunge la temperatura de funcționare, dar este aproape neglijabil. În fine, fă cum am făcut eu; ca să crezi, trebuie să încerci. Nu ai nimic de pierdut.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 5 luni #46642 prin manual-mecanic
Poate m-am exprimat greșit. Ceea ce am vrut să spun este clapeta automată de la unele carburatoare. Dacă este o clapetă bimetalică (cu arc), aceasta deschide valva fluture a carburatorului pe măsură ce apa care intră în bobină sau în carcasa arcului se încălzește. Dacă această apă durează mai mult să se încălzească din cauza lipsei unui termostat, clapeta va rămâne închisă mai mult timp, ceea ce va duce la un consum mai mare de combustibil. Salutări tuturor!