Căutare MDM

Buletin

Defecțiune MAF?

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 2 luni #46473 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali pe tema defecțiunii MAF?
Am avut aceeași problemă la o Fiesta care are același motor Zetec Rocam ca Ford-ul tău KY, problema era senzorul de temperatură al motorului, etc., dar am avut aceeași problemă la un Ford Currier cu același motor Ztec Rocam și am curățat debitmetrul și s-a reparat, așa că mai întâi curăță-l și apoi vezi, fii atent că în ambele cazuri scanerul nu a detectat nimic, deoarece semnalul este în afara intervalului, dar a existat, încearcă și vezi ce se întâmplă, pompa ar trebui să aibă minimum 3 bari pentru o funcționare corectă, iar injectoarele în afară de curățare ar trebui să le testezi ocazional nu din cauza murdăriei ci pentru că bobina este deteriorată, am schimbat mai multe Fiesta din cauza problemei de supraîncălzire, care este problema cu acest motor.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 2 luni #46513 prin manual-mecanic
Dacă este un 1300, tensiunea de ieșire poate fi măsurată, este de 0,75V la ralanti și 2,0V la 4000 rpm între bornele 3 și 5, dar acestea sunt valori aproximative și întotdeauna cu un multimetru decent.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 1 lună #46543 prin manual-mecanic
La aceste tipuri de mașini, la accelerarea la ralanti și fără admisie suplimentară de aer, problema constă în alimentarea cu tensiune a alternatorului. Este necesară măsurarea acesteia cu un osciloscop pentru a determina dacă generarea tensiunii este corectă.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 1 lună #46557 prin manual-mecanic
Mulțumesc, prieteni! În ceea ce privește măsurătorile de tensiune cu testerul, sunt similare cu ce ați notat.
Am verificat senzorul de temperatură a lichidului de răcire și variază în funcție de temperatură, ceea ce este normal.
Am verificat tot circuitul de la placa ECU și nimic neobișnuit...
Îmi puteți trimite valorile rezistenței dintre diferiții pini MAF? (placa deconectată).
Nu am un osciloscop pentru a verifica tensiunea alternatorului, dar un prieten are...
Mulțumesc!!