Căutare MDM

Buletin

Cum se calculează sarcina motorului?

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 6 luni #46067 prin manual-mecanic
Cum se calculează sarcina motorului? Publicat de manual-mecanica
Salut prieteni, aceasta este prima mea întrebare.
Aș vrea să știu dacă știți cum se calculează sarcina motorului. Acum ceva timp am avut un Trailblazer care accelera mult, totul afișa bine, dar scanerul afișa SARCINĂ MOTOR 89%... și în cele din urmă l-au dus la atelier tot defectând..
acum am un Mazda 626 din 1996 care nu merge bine, am verificat aproape totul și totul este în regulă mecanic și electric. Cu scanerul văd o linie de date și aproape totul este în regulă, doar SARCINĂ MOTOR 90% și când accelerez puțin ajunge până la 100%..
Am văzut la alte mașini de diverse mărci și modele și lucrul comun între ele este SARCINĂ MOTOR (3,4% - 30%) valorile nu cresc niciodată mai mult de 35%.
Întrebarea este, știe cineva cum se calculează sarcina motorului? SARCINĂ MOTOR
Ce strategie folosește PCM-ul pentru a realiza aceste date.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 6 luni #46072 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la această temă: Cum se calculează sarcina motorului?
Puținul pe care îl știu este că sarcina se calculează pe baza admisiei de aer, adică măsurare prin MAF sau MAP, de acolo și o anumită temperatură a aerului și a lichidului de răcire (încă 2 valori) adunând poziția pedalei de accelerație se calculează deja ce ar trebui să deschidă fiecare injector, apoi mai sunt și alte variabile precum senzorul de detonație, care avansează sau retrage aprinderea, cu care și semnalul de injecție (timpul de deschidere sau impulsul de injecție), sarcina motorului depinde de toate acestea, sigur cineva îți poate explica toate acestea mai bine, dacă greșesc să ne spună și nouă, așa învățăm mai bine. Salutări!!

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.