Salutări tuturor de aici.
Un Nissan Tiida din 2012 are motor pe benzină. Are o accelerație slabă și un ralanti instabil. Am scanat motorul și arată codul P1122 (defect ETC (Electronic Throttle Control) sau defect senzor corp clapeta de accelerație). A fost curățat, instalat și resetat, iar problema persistă. Am luat o altă piesă de la un alt Nissan și problema a fost rezolvată. Așa că am cumpărat piesa originală Nissan (aproximativ 1.100.000 de dolari în pesos chilieni). Am instalat-o și mașina a rămas la fel, cu excepția faptului că martorul luminos nu se aprinde și instrumentul de scanare nu dă nicio eroare. Am pus piesa nouă în cealaltă mașină și a fost perfectă. Ciudat este că, dacă scoatem piesa veche de la celălalt Nissan, funcționează bine. Am pus-o pe cea nouă și se defectează.
Dacă ar fi o problemă de cablare sau altceva, și piesa veche de la celălalt Tiida s-ar defecta, dar funcționează bine. Piesa nouă funcționează perfect în cealaltă mașină.
Ambele mașini sunt din același an și sunt taxiuri. Aproximativ 210.000 km.
Ca să fie clar, mașina cu defectul a fost lovită pe o parte. Apoi, pe cealaltă parte, haha.
E doar ghinionul proprietarului?