Căutare MDM

Buletin

Probleme ambreiaj Nissan Terrano D22 2007

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 7 luni #45719 prin manual-mecanic
Probleme ambreiaj Nissan Terrano D22 2007 Publicat de manual-mecanica
Salut tuturor, am nevoie de cineva care să mă ajute cu o problemă pe care o am de ceva vreme, sunt mecanic pasionat dar nu vreau să pun mâinile unde nu ar trebui, de câteva luni am observat că este puțin dificil să schimb vitezele la Terrano D22 (YD25) din 2007, uneori vitezele chiar se zgârie dacă nu le schimb rapid și cu forță, în ultima vreme pe vreme rece (dimineața devreme) devine aproape imposibil să schimb în orice treaptă, când temperatura crește sau după-amiaza când a fost expus la căldura soarelui problema se rezolvă de obicei și schimbă bine vitezele, dar tot trebuie să pui piciorul în pământ, totul indică faptul că ar putea fi sistemul hidraulic al ambreiajului, întrebarea mea este, cu aceste simptome, va trebui să schimb lichidul de ambreiaj, sau problema mea ar putea fi la presa sau spiderul ambreiajului sau în cel mai rău caz la pompele hidraulice din sistem, cum pot exclude cele care sunt mai puțin laborioase de demontat?

Vă mulțumesc foarte mult pentru atenție...

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 7 luni #45721 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiectul Probleme cu ambreiajul la Nissan Terrano D22 din 2007
Cred că modelul ăla folosește lichidul de frână și de ambreiaj împreună. Vei găsi o purjă de aer pe cilindrul principal al ambreiajului, lângă cutia de viteze. Aerisește-l ca să vezi dacă are aer. Dacă nu se îmbunătățește, atunci nu există altă opțiune; va trebui să înlocuiești ambreiajul.

Apropo de asta, motorul Nissan D22 are o defecțiune la ulei. Încearcă întotdeauna să menții nivelul uleiului la maxim, altfel cilindrul numărul 4 se va strica.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 7 luni #45722 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiectul Probleme cu ambreiajul la Nissan Terrano D22 din 2007
Dacă uleiul este foarte gros (EP 90) și este și foarte murdar, e posibil ca vitezele să nu schimbe corect la rece, încearcă un alt ulei de 70w 80 mai puțin gros, de exemplu, și nu ar fi o idee rea să-l schimbi, cred că dacă ai avea un cilindru care curge, pedala ar fi foarte moale, nu ar cupla ambreiajul, pe lângă faptul că scade nivelul lichidului de frână din cauza scurgerii, vezi dacă „pătează” cilindrii și aerisește-i cum spune prietenul.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 7 luni #45737 prin manual-mecanic
A testa este ușor dacă pedala se simte foarte moale când o calci, atunci ai probleme fie cu pompa, fie cu cilindrul, dacă lichidul este negru și crustos atunci ar trebui să-l schimbi și, într-o eventualitate, verifică cilindrul, acum verifică mai întâi nivelul lichidului, dacă este scăzut, aceea este problema, celălalt lucru pe care îl poți face este să te uiți la cilindrul auxiliar în timp ce cineva calcă pedala și să vezi cât de mult se mișcă, dacă este foarte puțin este din cauza unui circuit, dacă se mișcă bine, adică avansează cât ar trebui, atunci este kitul de ambreiaj.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 7 luni #45906 prin manual-mecanic
Am schimbat lichidul de frână pe care îl folosește și kitul de reparații pentru ambii cilindri și funcționează de minune, dar până la urmă nu asta a fost problema, rulmentul axial era pe punctul de a se strica și s-a stricat ieri, când am scos capacul de praf de la vârful furcii ambreiajului și m-am uitat înăuntru am descoperit că rulmentul axial era complet demontat... acum întrebarea este, există un ghid pas cu pas despre cum se demontează cutia de viteze?, pentru a înlocui kitul de ambreiaj la camionul respectiv, deoarece am căutat mult pe Google și nu am găsit nimic despre asta...