Salut!! Ei bine, să vedem dacă mă poate ajuta cineva.
Acum o lună, am găsit lichid de frână sub Opelul meu Vivaro 1.9 dti din 2006, iar pedala de ambreiaj era pe podea.
Am dus-o la service auto, unde mi-au înlocuit rulmentul de ambreiaj spart și mi-au montat un kit de ambreiaj nou.
Când am adus-o acasă, nu au existat probleme. Trei săptămâni mai târziu, când am început să o conduc din nou, am constatat că treptele întâi, a doua și a treia erau foarte grele; treptele a patra, a cincea și a șasea erau bune.
Cu mașina complet oprită, vitezele se schimbă bine, dar când duba are puțină inerție, este imposibil să cuplezi treapta întâi. În mersul normal, treapta a doua este dificilă, iar treapta a treia este dificil de decuplat.
Astăzi am dus-o la același service auto și au aerisit sistemul de frânare. Mi-au spus că este normal să schimbe, deoarece este nouă și că este dificil. I-am spus că nu este normal să nu poată cupla treapta întâi sau că treapta a doua este dificilă, iar el mi-a spus că nu există nicio soluție. Ei bine, argument tipic.
Cred că au instalat greșit gulerul sau că nu primește suficientă presiune. Cred că atelierul nu vrea să se întoarcă și să fie nevoit să scoată casa de marcat și să înceapă să investigheze.
Poate cineva să-mi spună ce ar putea fi în neregulă cu aceste simptome pe care le-am descris?
Mulțumesc foarte mult și îmi cer scuze pentru postarea lungă.