Bună ziua, am nevoie de ajutorul dumneavoastră. Am un Jetta A3 din 1995 cu motor 1.8, dar recent am avut o problemă. Turometrul și vitezometrul au încetat să funcționeze. Uneori funcționează, alteori nu. Nici semnalizatoarele și luminile de semnalizare nu funcționează. Am presupus că a fost un scurtcircuit la cablaj. Așa că am demontat întregul bord pentru a vedea conexiunile și a urmări liniile în cazul în care am văzut fire arse sau ceva de genul, dar nimic. Totul arată bine, cu excepția faptului că am găsit o mulțime de conexiuni slăbite și nu știu dacă este normal sau dacă s-au deschis pur și simplu când au fost deconectate.
Cablurile ajung și la un fel de placă unde sunt conectate niște panouri mici, care sunt ca niște relee, în același loc unde sunt și siguranțele. Așadar, aș vrea să știu dacă cunoașteți sistemul electric ca să pot afla dacă vreunul dintre panouri nu mai funcționează sau dacă conexiunile sunt slăbite. Sau dacă aveți un manual sau o schemă a sistemului electric al mașinii. Aș aprecia foarte mult. Am atașat fotografii.
Am găsit și niște conectori destul de mari, slăbiți. De fapt, unul avea fire groase, ca și cum ar fi venit de la baterie. Avea bandă izolatoare pe el, iar când l-am scos, am văzut că avea un fir conectat. Atașez și niște fotografii cu acele conexiuni.
Notă: După cum probabil ați observat, nu știu prea multe despre asta. Domeniul meu este ingineria informatică, așa că nu știu prea multe despre mașini, dar vreau să învăț ca să nu mai depind de mecanici care mai târziu devin foarte murdari.
Mulțumesc, tovarăși