Căutare MDM

Buletin

Rateu la 2 cilindri Ford Explorer 1999

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 9 luni #45244 prin manual-mecanic
Salut prieteni; am un Ford Explorer din 1999 cu motor monocilindric, sincron, de 4.0L. În timp ce conduceam, am observat o defecțiune care părea a fi o bujie arsă. A fost verificată și defectul este în cilindrii adiacenți 2 și 3 pe partea dreaptă, atât de mult încât chiar și schimbând ordinea firelor bujiei, defectul rămâne același (ar trebui să explodeze). Bobina, firele, bujiile au fost înlocuite... S-a măsurat compresia pentru a vedea dacă este vorba de o garnitură de cameră arsă și o scurgere de compresie, dar nu s-a întâmplat nimic, deoarece presiunea este bună în toți cei 6 cilindri. Am deconectat bateria și când am reconectat-o, defectul a crescut la ceea ce fusese la început, dar după scurt timp, computerul a încercat să compenseze defectul, care se simte mult la turații mici și prezintă un defect oarecum minor. Îmi spun acum că ar putea fi supapele de admisie, dar nu îndrăznesc să continui verificarea fără opinia expertă a acestui forum. Vă mulțumesc foarte mult!

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 9 luni #45245 prin manual-mecanic
Dacă toți cilindrii au o compresie bună, nu este o problemă cu supapele. Cu cele mai bune urări!

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 9 luni #45248 prin manual-mecanic
Am măsurat compresia motorului aplicând puțin ulei pe fiecare cilindru, o linguriță. În acest fel, testul este mai eficient. Notați valorile și repetați testul fără ulei în cilindri și astfel veți găsi defectul.
De asemenea, verific din nou injectoarele. Recomand acest lucru pentru că nu știu dacă camionul funcționează doar cu benzină sau cu alt tip de combustibil. Aici, în Columbia, aceste camioane funcționează și cu gaz natural, iar acest lucru cauzează aceste tipuri de probleme.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 9 luni #45249 prin manual-mecanic
Salutări, dacă motorul tău este echipat cu o supapă EGR sau o supapă de recirculare a gazelor de eșapament, cel mai probabil aceasta este defectul, deoarece rămâne blocată deschisă. Cealaltă problemă este o supapă care nu se deschide pentru că ciocanul a ieșit din locul său. Acest lucru se poate verifica ușor prin scoaterea capacului supapelor.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 9 luni #45255 prin manual-mecanic
Nu menționezi dacă ai schimbat sau verificat injectoarele.
Dacă ai verificat garnitura camerei de admisie,
îți recomand să pulverizezi ușor soluția de curățare a carburatorului pe sistemul de ventilație. Dacă motorul compensează, vei ști că sunt injectoare.
Pe de altă parte, pulverizează soluția de curățare a carburatorului pe camera de admisie unde se montează garnitura și dacă accelerează sau compensează, atunci este vorba de garnitură. Efectuează ambele teste. În funcție de cum le iei, vei avea o idee exactă despre ce va trebui să faci. Sper că te ajută. Voi fi aici pentru orice întrebări. Cu cele mai bune gânduri.