Salut tuturor, concetățeni, după ce am citit cu atenție postarea ta, cred că ai o problemă cu senzorul de gamă al transmisiei automate. Acest senzor informează unitatea electronică de control a transmisiei despre poziția manetei. Este tipic ca murdăria să se acumuleze, ceea ce face ca schimbările să fie lente, iar apoi, când se schimbă din neutru în mers, computerul nu o recunoaște, așa că o tratează ca și cum ai fi încă în neutru. Eu folosesc manualul ATSG pentru diagnosticarea acestor transmisii; manualul Nissan este în engleză, dar îl poți descărca de pe torrente. Dacă ar fi o problemă mecanică, cum ar fi benzi sau discuri uzate, AFT (Automatic Transmission Function) ar patina de obicei când se încălzește, dar nu pare să fie cazul aici. Cealaltă posibilitate, mult mai puțin probabilă, este o problemă cu supapa manuală, pe care o miști cu maneta. Această supapă redirecționează uleiul cu presiune modulată către diferite părți ale transmisiei pentru a crea combinații și astfel a genera schimbări de viteze. Totuși, cu problema pe care o descrii, prima posibilitate pare mai probabilă. Există și alte cauze, mai puțin probabile, dar mult mai dificil de diagnosticat, cum ar fi o supapă de sens unic blocată (unidirecțională) sau un acumulator hidraulic. Dar nu se raportează nicio duritate la schimbarea vitezelor. Pentru a detecta astfel de probleme, este necesar să se măsoare presiunile uleiului din interiorul transmisiei (LINE și MODULATED). Nu vreau să te derutez, dar transmisiile automate nu sunt întotdeauna ușor de diagnosticat, în special defecțiunile hidraulice (AT-urile funcționează cu anumite intervale de presiune a uleiului). Toate acestea presupun că camionul tău are motorul V6 VG30E cuplat la cutia automată cu 4 trepte și control electronic al schimbării treptelor, ceea ce am văzut și eu. Salutări din Quilpue, Chile și mult succes, prietene.