Salut tuturor, pepfapeste

. Bună întrebare... Deși unde locuiesc eu sunt puține VW TDi, am văzut experiențe similare cu un Skoda TDI cu un sistem de control EDC R4 de 1.9L. Am analizat graficele și după puțină gândire, părerea mea este următoarea.
Codurile 17958 - Presiune de supraalimentare: Abatere de control. P1550 - 11-00 - Limită de control neatinsă
înseamnă pentru mine că unitatea de control a motorului a detectat o presiune de supraalimentare în motor. Cu alte cuvinte, face tot posibilul pentru a atinge presiunea de admisie specificată (presiunea de admisie specificată), dar cu toate acestea, senzorul de presiune și temperatură a aerului în galeria de admisie (g71 + g72) detectează o presiune mai mică decât valoarea de referință calculată. Adică, unitatea de control comandă electrovalvei de control al presiunii turbo (N75) să crească presiunea de supraalimentare, dar nu reușește să facă acest lucru (acest lucru se poate vedea în grafic). Privind graficele, puteți observa
răspunsul lent al turbo la solicitările de presiune de supraalimentare.
Că valorile de referință ale presiunii și ale MAF (g de aer pe secundă care intră în motor) par calculate corect de unitatea de control.
În graficul presiunii actuale, se pot observa fluctuațiile presiunii de supraalimentare, ceea ce nu ar trebui să apară în aceste sisteme.
Din cauza acestui fapt și a codurilor pe care ți le oferă, părerea mea este că rulmenții turbo sunt deteriorați sau supapa wastegate (din interiorul turbo) este blocată deschisă. Există cazuri în care, din cauza unei defecțiuni a senzorului de presiune din galeria de admisie sau debitmetru, măsurătorile nu sunt calibrate cu cele originale, sunt date și coduri de downboost, dar acestea sunt în general însoțite de coduri MAF sau senzor de presiune (ECU compară întotdeauna ambele măsurători între ele, dacă te uiți la grafic sunt măsurători așteptate de acesta, prin urmare nu cred că problema este acolo).
În plus, controlul presiunii este electronic, ECU folosește supapa regulatorului de presiune de supraalimentare pentru a, prin vidul produs de depresor, să poți poziționa supapa wastegate pe turbo. Prin urmare, ar fi recomandabil să verifici conexiunile de vid. Mașina ta este reprogramată la 300.000 km. Dacă nu sunt reprogramate corect, apar mici fluctuații ale presiunii de supraalimentare, provocând deteriorarea turbocompresoarei și a motorului.
Scoateți furtunurile și verificați turbocompresoarea. Arborele acesteia ar trebui să se rotească liber. Dacă este chiar puțin greu, turbocompresoarea nu poate accelera, prin urmare nu atinge presiunea setată, așa cum se pare că este cazul. În orice caz, aceasta este doar o opinie; ar trebui văzută personal pentru a fi sigur. Am uitat. Iată câteva informații. La sfârșitul manualului, există sinopsisul controlului turbocompresorului Skoda, grupul VAG.
www.skodachile.com/varios/.../MOTOR+(D16)+1,9+TDI_M.pdf .
Nu știu ce se întâmplă, dar nu se lipește ca link. Direct, recomand vizitarea paginii. Nu am putut vedea ultimele linkuri...
salutări tuturor.