Căutare MDM

Buletin

Renault K4M arzătorul cu serpentina

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 7 luni #44749 prin manual-mecanic
Arzător cu serpentina Renault K4M Publicat de manual-mecanica
Salut tuturor, am probleme cu un Renault Clio2 1.6 16v (K4M) din 2002. Deși aceste motoare sunt în general solide și fiabile, au, din câte am observat, probleme cronice cu bobinele de tip creion folosite în sistemul lor de aprindere. În acest caz:( , este prea... Mașina are două bobine germane Beru pe care le-am instalat eu cu mult timp în urmă și totul este în regulă. Cu toate acestea, cealaltă pereche mi-a dat mari probleme. Am încercat totul, bobine Sagem, bobine chinezești etc. Crezând că ar putea fi o problemă cu circuitul, l-am verificat. Apoi, ultima dată când am ars bobinele, ca să fiu sigur, am schimbat poziția bobinelor germane Beru (erau în cilindrii 1 și 4, le-am schimbat în 2 și 3, același lucru, bobinele care nu sunt germane se ard super repede, clientul se uită deja ciudat la mine și nu-mi place asta...:aha: Din păcate, m-am uitat pe piața locală și:( ... La alte motoare similare, deși bobinele „ieftine” se ard, niciodată atât de mult... mă face puțin suspicios... vă rog, rog comunitatea să împărtășească experiențe similare în acest sens, deoarece mă gândesc să merg în capitală să văd ce este acolo, dar aș vrea să aud păreri despre asta și astfel să nu mai fac greșeala... salutări tuturor. Mulțumesc.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 7 luni #44751 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la arzătorului cu bobină al Renault K4M
Salut tuturor, am căutat și am găsit pe cineva care are bobine Valeo (Franța). Au prețuri rezonabile, dar nu există nicio urmă de unele Beru. A încercat cineva aceste bobine la această mașină? Cum sunt? Dealerul de piese auto îmi spune că sunt bune, dar asta spun toți ceilalți. În orice caz, pe baza experienței mele, recomand ca, dacă schimbați bobinele, să fie mai bine să le instalați cu bujii noi, certificate. Mulțumesc. Salutări tuturor.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 7 luni #44753 prin manual-mecanic
Uau, încă un Renault..!! Salut tuturor, deci spui că K4M-ul arde bobinele, primul lucru la care m-aș uita (presupun că e posibil) este rezistența acestor bobine, atât cele originale, cât și cele pe care le vei înlocui cu noi, pentru că în ceea ce privește înlocuirea instalației electrice, am văzut deja diferențe de valori între o marcă și alta..:nesigur: și să spun, că deși pare la fel, nu este, și mai puțin în ceea ce privește aceste bobine... dacă nu ar exista Beru, aș lua Bosch înainte de Sagem, și fabricate în China, cel mai mult aș cumpăra o jucărie de pluș pentru câinii mei:prostie: și puțin altceva. Problema pe care o ai este o chestiune de calitate, ei bine, de asemenea, este rar să se stingă ambele în același timp, deși în acest K4M vin alimentate așa în perechi, știi, 1 și 4, 2 și 3 din ramura ECU, deci dacă merg în serie, e posibil să se fi prăjit doar cilindrul. 1 și 4 sunt în regulă...ar trebui să le măsori rezistența. În ceea ce privește bujiile, cele pe care le are, niște Champion RC-uri, vor funcționa...:woohoo: :rău: :woohoo: :woohoo: Noroc!!!

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 7 luni #44758 prin manual-mecanic
Salut tuturor,:) mulțumesc pentru părere. După cum bine subliniați, la K4M-urile din acei ani, deși bobina este independentă în fiecare cilindru, unitatea de control le controlează în perechi, de tip DI sau cu scânteie pierdută, cum îi spun ei pe aici. Aproape niciodată, cum spuneți dumneavoastră, nu se strică ambele împreună, dar din experiența cu acel sistem, vă pot spune că, în general, nu rezistă mult când le-am schimbat pe rând... trebuie să existe o explicație pentru asta. Eu verific mereu valorile rezistive, așa cum pe bună dreptate recomandați dumneavoastră. Am avut odată un schimb de replici cu un coleg, mi-a spus că dacă rezistența era aceeași, nu exista nicio diferență în ceea ce privește marca, eu am susținut contrariul, timpul a arătat că avea dreptate (experiențe cu mașini similare), atâta timp cât le potrivești în perechi în aceste sisteme, știți 1-4, 2-3, despre chinezi sunt de acord cu dumneavoastră, dar în țara asta oamenii sunt foarte atrași de cele mai ieftine... Când am schimbat Beru-ul de acolo și de aici mi-am dat seama ce mi-ați spus în ceea ce privește calitatea.:) Cât despre Bosh, aici, Brazilia. Nu sunt rele, dar nu le aveau. O să încerc Valeo-ul, pe care l-am cumpărat deja pentru motor. Sper să nu se defecteze la fel de repede ca celelalte... Salutări tuturor.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 7 luni #44819 prin manual-mecanic
Schimbă ambele garnituri și pune vaselină pe inelul de cauciuc la care nimeni nu se uită vreodată. Umiditatea le distruge, la fel și temperatura motorului. Alternativele durează aproximativ unu sau doi ani. Dacă vrei calitate, spune-i clientului să le cumpere de la dealer. Înțelege bine un lucru: problema este a clientului, nu a ta. Noi nu suntem magicieni, suntem mecanici și nu prea ai ce face în privința lucrurilor rele.