Salut tuturor, citind părerea lui ismael53, mi-am amintit de o defecțiune mai puțin frecventă, care apare mai ales la motoarele cu cablaj foarte manipulat. La Nissan (KA24E, GA16DE, E16E) am văzut ce spune ismael53, din greșeală au schimbat poziția driverelor sau controlerelor injectoarelor, cred că 2 la 3, în aceste cazuri motorul nu funcționa lin și făcea rateuri sau nu reușea să accelereze. Celălalt lucru faimos la aceste motoare este că după repararea lor, un cilindru rămânea oprit și ieșea benzină lichidă pe evacuare, până când motorul se încălzea, moment în care benzina lichidă nu mai ieșea pe evacuare și cilindrul rămânea fără ardere. Am observat, de asemenea, că motorul nu accelera la rece așa cum se întâmplă în mod normal, la momentul respectiv nu am asociat-o... Prima dată mi-a fost foarte greu să găsesc defectul. Ceea ce se întâmpla era că conectorul injectorului avea aceeași formă ca supapa auxiliară de aer (responsabilă de accelerarea motorului cât timp este rece), funcționa cu tensiunea bateriei la fel ca injectorul, dar ECU-ul motorului nu comută acest semnal, ca injectorul, menținând injectorul permanent deschis până când motorul atinge temperatura. Conectorii sunt fizic aceiași, dar de culori diferite, în timp se estompează și adăugarea de murdărie poate induce această eroare... L-am scanat manual, nu avea coduri, am ajuns să mă gândesc la o defecțiune a tranzistoarelor care comută semnalul de injecție, testând ECU-ul într-o altă mașină identică, a funcționat bine... după multe teste analizând culorile cablurilor din schema electrică mi-am dat seama de această situație... Am schimbat conectorii și imediat s-a normalizat. Salutări.