Căutare MDM

Buletin

Skoda Octavia 1.9 TDI

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 7 luni #44614 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica problema Skoda Octavia 1.9 TDI
NU ISMAEL, NU M-AI JIGNIT DELOC. APRECIEZ SFATUL TĂU. CE AM VOIT SĂ-ȚI SPUN ESTE CĂ, DE BINEÎNȚELEGE, VOI PUNE SCULELE DE BLOCARE NECESARE, DACĂ NU NU AȘ FACE-O. SINGURA ÎNDOIALĂ A FOST DE CE, CÂND AM CERE DETALII PRIVIND DEMONTAREA ROLETEI PENTRU A INSTALA CUREA, AȘA CUM SPUNE AUTODATA, UNUL MI-A SPUS CĂ SE POATE FACE FĂRĂ SĂ O DEMONTEZ, IAR ALTUL M-A SFĂȚAT SĂ O FAC PENTRU O TENSIONARE OMOGENĂ ȘI O INSTALARE MAI UȘOARĂ A CUREA. MULȚUMESC.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 7 luni #44628 prin manual-mecanic
Bună ziua. Sunt foarte interesat de ceea ce întrebi. În tot timpul în care lucrez în acest domeniu, nu a trebuit niciodată să demontez pinionul arborelui cu came, nici cu cheie, nici cu cheie conică, de la niciun motor pentru a schimba cureaua. Nu văd nevoia să fac acest lucru și nici nu am nevoie de unelte speciale pentru a schimba o curea de distribuție. Trebuie doar să localizez marcajele corespunzătoare pe pinionul arborelui cu came, arborele cotit sau pompa de injecție, dacă este cazul. Reține că fiecare motor are marcajele sale din fabrică, fie pe pinioane, fie chiar pe cutiile de viteze. Mult succes.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 7 luni #44634 prin manual-mecanic

MOV1973 a scris: Bună ziua. Sunt foarte interesat de ceea ce întrebi. În tot timpul în care am lucrat la asta, nu a trebuit niciodată să demontez pinionul arborelui cu came, nici cu cheie, nici cu cheie conică, de la niciun motor din cauza unei schimbări de curea... Nu văd nevoia să fac asta și nici nu am nevoie de scule speciale pentru a putea schimba o curea de distribuție... trebuie doar să localizez marcajele corespunzătoare pe pinionul arborelui cu came, arborele cotit sau pompa de injecție, dacă este cazul... reține că fiecare motor are marcajele sale din fabrică, fie pe pinioane, fie chiar pe cutiile de viteze. Mult succes.

...AH!!! Poate că manualul îți cere să schimbi garniturile în mod corespunzător, așa că, în timp ce demontezi, ar trebui să schimbi și tensionatoarele, rulmenții auxiliari și pompa de apă, dacă este necesar.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 7 luni - Acum 11 ani și 7 luni #44635 prin manual-mecanic
Salut MOV1973, în ceea ce privește ceea ce spui despre scoaterea fuliei pentru a schimba ceea ce este cazul, mi se pare rezonabil. Ceea ce spune ismael53 este adevărat, înainte, cum spui și tu, ai marcat și asta a fost tot, însă, la multe motoare moderne producătorul recomandă blocarea camelor și a arborelui cotit pentru a schimba cureaua de distribuție (utilă în acest scop). De exemplu, un caz la un Renault K4M, dacă scoți cureaua fără a bloca camele, acțiunea arcurilor supapelor face ca acestea să tindă să se rotească, dacă se întâmplă acest lucru, acestea se ating și se îndoaie (supapele). Am văzut acest caz de multe ori, mai ales la motoarele DOHC moderne unde, datorită dispunerii supapelor și a apropierii lor de piston, este recomandabil să urmați instrucțiunile producătorului. Celălalt lucru care se întâmplă în multe cazuri este că, dacă nu blochezi arborele cotit și acesta nu are o cheie la vârf (conică), la strângerea acestuia, PMS-ul cilindrului 1 se „deplasează” ușor față de camă/came. Dacă motorul are și distribuție variabilă, pistonul poate chiar atinge supapele la „poziționarea camei/camelor”. Cu cele mai bune urări.
Ultima editare: acum 11 ani și 7 luni de către . Motiv: arbori cu came în loc de arbori cotiți

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 7 luni #44678 prin manual-mecanic
BUNĂ MOV1973 SUNT TOTAL DE CU TINE, CELE PE CARE LE-AM SCHIMBAT NU AM TREBUT NICIODATĂ SĂ SCHIMB PINIȚE PENTRU A SCHIMBA DISTRIBUȚIA, DAR CÂND AI DE GÂND SĂ SCHIMBI CUREA, PRIMUL LOC ÎN CARE MERGI ESTE LA AUTODATA PENTRU A TE GHIDA ÎN CELE MĂRCI ȘI ÎN ACESTA ÎN SPECIAL SUNT SURPRINS CĂ A SPUS CĂ TREBUIE SĂ SCHIMBI SPUSA ROLETĂ CU CAME, DE ACEEA SINGURA LOGICĂ PE CARE O VĂD ESTE CÂND AI DE GÂND SĂ SCHIMBI GARNITURA, PĂI DE ACEA CONSULT DIVERSE FORUMURI, UNII ÎMI SPUN CĂ ESTE RECOMANDAT SĂ O FACEȚI PENTRU O TENSIONARE OMOGENĂ, ALȚII CĂ NU ESTE NECESAR ȘI AM GĂSIT CHIAR O PAGINĂ PE INTERNET UNDE ARATĂ PAS CU PAS ȘI CU FOTOGRAFII CUM A FOST SCHIMBATĂ DISTRIBUȚIA LA ACEST MOTOR ÎN SPECIAL ȘI NU AM SCHIMBAT ROLETĂ LA TOȚI, AM MARCAT TOATE REMARCELE CU UN TIP ȘI CÂND AM TERMINAT ȘI AM ROTAT MOTORUL DE DOUĂ ORI, A IEȘIT BLOCAT ȘI FĂRĂ NICIUN SCUL SPECIAL. ÎN ORICE CAS, VĂ MULȚUMESC FOARTE MULT PENTRU SFATURI ȘI UN AN NOU MULȚI.