Căutare MDM

Buletin

Chevrolet Aveo/Kalos 2011 Eșec

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 7 luni - Acum 11 ani și 7 luni #44490 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la defectul Chevrolet Aveo/Kalos din 2011
Salut WAL7ER, am uitat să adaug că dacă rateul este suficient de grav, poate provoca deteriorarea convertorului catalitic, deoarece combustibilul nears poate ajunge la convertorul catalitic, provocând creșterea semnificativă a temperaturii acestuia și deteriorarea acestuia. De aceea, dacă ECU-ul motorului detectează un rateu la un anumit cilindru, deconectează injectorul care alimentează acel cilindru pentru a nu deteriora convertorul catalitic. Acest lucru ar putea explica de ce atunci când conectezi injectorul cilindrului 2, acesta funcționează aproximativ 20 de secunde și apoi se oprește. În plus, dacă ECU-ul motorului calculează temperatura convertorului catalitic în afara limitelor, martorul de verificare a motorului va clipi în momentul în care apare rateul, ceea ce ar putea deteriora convertorul catalitic. În plus, vă pot spune că strategiile de control al mersului în gol ar trebui modificate atunci când se detectează un rateu, altfel motorul își va scădea semnificativ turațiile, salutări.
Ultima editare: acum 11 ani și 7 luni de către .

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 7 luni #44494 prin manual-mecanic
Iată ce afișează scanerul:

[ EOBD ]
Înregistrare3 -> Coduri citite -> Coduri stocate
P0300 Rateu de aprindere aleatoriu/mai multor cilindri detectat

[ EOBD ]
Înregistrare3 -> Date live -> Set complet de date
1
DTC_CNT 1
FUELSYS1 CL
FUELSYS2 --
LOAD_PCT(%) 4.7
ECT(°C) 48
SHRTFT1(%) -1.6
LONGFT1(%) -2.3
MAP(kPa) 46
RPM(rpm) 898
VSS(km/h) 0
SPARKADV(°) 1.5
IAT(°C) 27
TP(%) 0.0
O2SLOC B1S12--B2S----
O2B1S1(V) 0.125
SHRFTTB1S1(%) -0.8
O2B1S2(V) 0.695
SHRTFTB1S2(%) 99.2
OBDSUP OBDII
MIL_DIST(Km) 853
FRP(kPa) 114.787

Voi verifica cadrul înghețat.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 7 luni #44495 prin manual-mecanic
Salut WAL7ER, analizez graficul. Scanerul nu afișează contoarele de rateuri în datele actuale. Acest lucru este foarte important. Acestea sunt tendințe, nu valori. Aștept date. Cu respect.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 7 luni #44496 prin manual-mecanic
Salut WAL7ER, am o întrebare despre tabelul pe care l-am postat, fie că este vorba de datele curente sau de datele din cadru înghețat. Nu sunt sigur că mă explic corect, pentru că nu sunt același lucru. Cu cele mai bune urări.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 7 luni #44500 prin manual-mecanic
Salut WAL7ER, verificând graficul ulterior mi-am dat seama că erau date actuale. Cu motorul în faza de încălzire (48 C), la ralanti, funcționând în CL (buclă închisă), adică în buclă închisă. Parametrii de corecție a combustibilului în raport cu semnalul senzorului de O2 arată o stare ușor bogată. Până aici totul este mai mult sau mai puțin în regulă, având în vedere că cel puțin într-unul sau mai mulți cilindri există o ardere slabă. Singurul lucru care mi se pare ciudat este valoarea sarcinii calculate de aproximativ 4,7%, destul de mică, având în vedere că motorul, conform celor spuse, funcționează pe trei cilindri. Celălalt lucru este avansul la aprindere de 1,5 grade, de asemenea destul de mic. Verificați conexiunile la ECU-ul motorului, în special conexiunile la masă. Verificați conexiunile la MAP pentru posibile scurgeri în galeria de admisie, în special în cilindrul 2. Dacă nu aveți acces la imaginea înghețată, contoarele de rateuri, o oscilogramă a CKP și CMP vă pot oferi câteva indicii și, în acest proces, haideți să vedem sincronizarea dintre cele două (sincronizarea corectă a distribuției). Ei bine, ceea ce se întâmplă este că acum câțiva ani, într-un sistem foarte similar, am avut o problemă similară pe care nu am reușit niciodată să o detectez. Evident, la acea vreme aveam mai puține informații și experiență. Sunt interesat să știu ce se întâmplă cu acea parte. În orice caz, în aceste cazuri dificile înveți cel mai mult, și asta e ideea. Cu cele mai bune gânduri.