Salut WAL7ER, verificând graficul ulterior mi-am dat seama că erau date actuale. Cu motorul în faza de încălzire (48 C), la ralanti, funcționând în CL (buclă închisă), adică în buclă închisă. Parametrii de corecție a combustibilului în raport cu semnalul senzorului de O2 arată o stare ușor bogată. Până aici totul este mai mult sau mai puțin în regulă, având în vedere că cel puțin într-unul sau mai mulți cilindri există o ardere slabă. Singurul lucru care mi se pare ciudat este valoarea sarcinii calculate de aproximativ 4,7%, destul de mică, având în vedere că motorul, conform celor spuse, funcționează pe trei cilindri. Celălalt lucru este avansul la aprindere de 1,5 grade, de asemenea destul de mic. Verificați conexiunile la ECU-ul motorului, în special conexiunile la masă. Verificați conexiunile la MAP pentru posibile scurgeri în galeria de admisie, în special în cilindrul 2. Dacă nu aveți acces la imaginea înghețată, contoarele de rateuri, o oscilogramă a CKP și CMP vă pot oferi câteva indicii și, în acest proces, haideți să vedem sincronizarea dintre cele două (sincronizarea corectă a distribuției). Ei bine, ceea ce se întâmplă este că acum câțiva ani, într-un sistem foarte similar, am avut o problemă similară pe care nu am reușit niciodată să o detectez. Evident, la acea vreme aveam mai puține informații și experiență. Sunt interesat să știu ce se întâmplă cu acea parte. În orice caz, în aceste cazuri dificile înveți cel mai mult, și asta e ideea. Cu cele mai bune gânduri.