Salut WAL7ER, am găsit asta:
[ EOBD ]
Record2 -> Freeze Frame
FUELSYS1 CL
FUELSYS2 --
LOAD_PCT(%) 4.7
ECT(°C) 58
SHRTFT1(%) 4.7
SHRTFT3(%) -100.0
LONGFT1(%) -1.6
LONGFT3(%) -100.0
MAP(kPa) 43
RPM(rpm) 878
VSS(km/h) 0
Cadrul înghețat al datelor în momentul setării codului, ca o instantanee a parametrilor principali exact în momentul în care p0300 a fost afișat de ecu.
SHRTFT1(%) 4.7
acest parametru înseamnă că ecu corecta în timp real 4.7% din pulsul de bază calculat, dacă valoarea este pozitivă îmbogățește, negativă sărăcește. Nu știu dacă mă înțelegi, este același lucru cu a spune că ECU, care procesează semnalul de la senzorul de oxigen, determină că este sărac cu 4,7% față de impulsul de bază calculat, prin urmare, pentru a obține stoichiometria în timp real, corectează 4,7% spre +.
Prin urmare, în momentul în care apare p0300, a avut loc un eveniment surprinzător care a lăsat ECU-ul sărac cu aproape 5% brusc, forțându-l să reacționeze, de exemplu când apare un rateu de aprindere, concentrația de oxigen din gazele de eșapament înainte de catalizator crește, deoarece nu există ardere sau este foarte proastă și aproape 21% din oxigenul din mediu este amestecat cu gaze mult mai sărace în oxigen (cilindri care ard bine), determinând ECU-ul, din cauza excesului de oxigen din gazele de eșapament, să detecteze o condiție de sărăcie bruscă în amestec și să o corecteze rapid, în acest caz 4,7% fiind îmbogățit. Impuls de bază calculat practic de ECU: cantitatea de aer care intră în motor, turațiile, temperatura și alți factori mai puțin importanți. Cu respect.