Căutare MDM

Buletin

de ce rămâne accelerat?

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 10 luni #44360 prin manual-mecanic
De ce rămâne accelerat? Publicat de manual-mecanica
Bună ziua, întrebarea mea este despre un Ford Thunderbird SC din 1994, care nu știu de ce ține turația când opresc la semafor, ține la 1200 rpm aproximativ câteva secunde și apoi scade la ceea ce este normal, în jur de 800-900 rpm. Chestia e că dacă ating puțin accelerația și turația crește, când cobor se întâmplă același lucru, ține mare câteva secunde și apoi scade.
Ce ar putea fi, ce ar trebui să verific și cum fac, pentru că cred că asta îmi cauzează alte probleme, dar vreau să știu mai întâi de ce se întâmplă asta,
mulțumesc.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 10 luni #44370 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiectul de ce rămâne accelerat?
Salut Cesxandro, admisie aer suplimentară la galeria de admisie. Nu cred că ai furtunul de admisie crăpat, deoarece ar rămâne strangulat tot timpul. Totuși, cred că debitmetrul „îmbătrânește” și îi ia ceva timp să stabilizeze măsurarea volumului de aer care intră în admisie. Atât durează până revine la turația normală. Îți vor spune să-l cureți. Sfatul meu este că acestea nu pot și nu ar trebui curățate, deoarece deja o fac singure și este o piesă foarte sensibilă. Cu cele mai bune gânduri.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 10 luni #44371 prin manual-mecanic
2de asemenea, în afară de debitmetru, ar putea fi o problemă cu presiunea combustibilului pe rampă, care atunci când decelerezi, durează ceva până scade presiunea și îmbogățește amestecul, accelerând regimul până se stabilizează și scade în turații, aceste două răspunsuri cred că te pot ghida, pentru a exclude, măsoară presiunea pe rampa de injecție la ralanti, și accelerează pentru a vedea dacă este în limitele valorilor, dacă este în afara acestora, schimbă regulatorul. Probleme, ei bine nu cred că îți va aduce unele majore, singurul lucru este că ai un consum puțin mai mare.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 10 luni #44418 prin manual-mecanic
Salut!
Pentru mine, problema constă în motorul pas cu pas, sau supapa de ralanti, sau alt nume pe care îl primește adesea.
Această supapă reglează mecanic admisia de aer în amestecul de ardere, iar când se uzează, reacționează mai mult, rezultând o accelerație mai lungă atunci când eliberezi pedala de accelerație, până când se poate calibra și readuce turația de ralanti la turația optimă.
Uneori răspund bine la o „resetare”: deconectarea bateriei pentru câteva minute, apoi conectarea ei la loc. Dacă acest lucru nu funcționează, înlocuiește supapa.
Mult succes!

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 10 luni #44419 prin manual-mecanic
Salut Gordillen, da, ar putea fi motorul pas cu pas, dar am niște dubii. Am văzut același lucru întâmplându-se și la alte modele; au schimbat supapa de mers în gol și este tot la fel, la Opel-urile GM (de exemplu). Întrebarea mea este, ai putea să-mi spui, la acest model Ford, dacă pistonul este din plastic sau unde apare uzura? Este în corpul supapei sau în bobina supapei care se defectează sau este în garnitura pe care o are? Nu m-am uitat niciodată la acesta. Mulțumesc anticipat. Cu cele mai bune gânduri!