Căutare MDM

Buletin

Consum excesiv de ulei la cilindri sau ghidaje?

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 1 săptămână #44359 prin manual-mecanic
Consum excesiv de ulei, cilindri sau ghidaje? Publicat de manual-mecanica
A fost montat un motor Mazda 323F 1.6 16V, au fost scoase pistoanele și segmenții standard de pe capac și au fost schimbate garniturile supapelor. Mașina consumă 1 litru la 500 km și scoate mult fum după decelerare. Nu usturează niciodată bujiile.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 1 săptămână #44362 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali pe tema consumului excesiv de ulei în cilindri sau ghidaje?
Salut Alberto49,
e posibil să fie una dintre cele două cauze pe care le-ai menționat. Ar putea fi și segmenți de piston rupți în timpul asamblării, segmenți nealiniați sau segmenți asamblați invers (cu marcajul SUS în jos). Mult succes.
Miguel

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 6 zile #44368 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali pe tema consumului excesiv de ulei în cilindri sau ghidaje?
Salut alberto49, pe lângă ce a spus servilimit, dacă cămășile cilindrilor nu sunt zgâriate când le-ai instalat, nu știu dacă ai verificat jocul supapelor sau dacă s-a rupt o garnitură în timpul instalării cu tija supapei, pentru că se pare că acesta ar putea fi cazul... Noroc

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 6 zile #44369 prin manual-mecanic
Am uitat să menționez și că, dacă motorul este nou, honuirea cămășilor cilindrilor și reglarea segmenților de piston necesită timp și va consuma puțin ulei până când reglarea este corectă. În afară de asta, presupun că toleranța de diametru dintre piston, cilindru și segmenții de piston este „de același tip”, cum se spune.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 6 zile #44373 prin manual-mecanic
Mulțumesc. După ce am parcurs 10.000 km și am avut un consum constant de ulei, am demontat complet motorul. Un alt atelier mecanic a verificat cilindrii și a spus că jocul piston-cilindru, care ar fi trebuit să fie de 0,03 mm, era de 0,06 mm. Cu toate acestea, au spus că nu era suficient pentru a provoca consum de ulei, deoarece cilindrul era perfect, fără zgârieturi sau conicități, și că trebuie să fie o problemă cu kitul piston-segment. A fost instalat un alt set de segmenți și garnituri de tijă de supapă, iar motorul a fost reasamblat. Sistemul PCV a fost verificat, dar mașina este la fel: putere foarte bună, fără gaze de eșapament și fără ancrasarea bujiilor, dar după decelerare, este mult fum. Sunt dispus să o reconstruiesc, dar nu știu dacă să reconstruiesc din nou chiulasa sau cilindrii și nu știu cum să identific cauza sau cum să aflu (repar motoare de 25 de ani și nu am mai întâlnit așa ceva).