Căutare MDM

Buletin

Consum excesiv de ulei la cilindri sau ghidaje?

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 10 luni #44359 prin manual-mecanic
Consum excesiv de ulei, cilindri sau ghidaje? Publicat de manual-mecanica
A fost montat un motor Mazda 323F 1.6 16V, au fost scoase pistoanele și segmenții standard de pe capac și au fost schimbate garniturile supapelor. Mașina consumă 1 litru la 500 km și scoate mult fum după decelerare. Nu usturează niciodată bujiile.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 10 luni #44362 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali pe tema consumului excesiv de ulei în cilindri sau ghidaje?
Salut Alberto49
, ar putea fi una dintre cele două cauze pe care le-ai menționat. Ar putea fi și inele rupte în timpul asamblării, inele nealiniate sau inele asamblate invers, adică cu marcajul TOP în jos. Mult succes,
Miguel

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 10 luni #44368 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali pe tema consumului excesiv de ulei în cilindri sau ghidaje?
Salut Alberto49, pe lângă ce îți spune Servilimit, dacă garniturile nu sunt zgâriate la asamblare, nu știu dacă ai verificat jocul lateral al supapelor, dacă nu s-a rupt o garnitură la asamblare, cu tija supapei, pentru că așa arată... Cu stimă.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 10 luni #44369 prin manual-mecanic
Mi-am dat seama, de asemenea, că, dacă motorul este nou, honuirea cămășilor de cilindru și reglarea segmenților au timpul lor de rodaj și vor consuma ulei până la reglare. În afară de asta, presupun că toleranța diametrelor dintre piston-segment-cilindru este „din aceeași familie”, așa cum s-a menționat.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 10 luni #44373 prin manual-mecanic
Mulțumesc. După ce am parcurs 10.000 km și nu am încetat să consum, l-am demontat complet, am verificat cilindrii cu o altă rectificatoare și au spus că jocul pistonului cilindrului care ar fi trebuit să fie 0,03 era la 0,06 dar că nu era suficient pentru a consuma ulei pentru că cilindrul este perfect, nu are zgârieturi și nu este conic, ceea ce trebuie să fie o problemă cu kitul de segmenți de piston. S-au pus un alt set de segmenți, garnituri noi pentru tija supapelor și a fost montat la loc. S-a verificat sistemul PCV, dar mașina este la fel, putere foarte bună, nu accelerează și nu ancrasează o bujie, dar după decelerare scoate mult fum. Sunt dispus să o întrec, dar nu știu dacă ar trebui să fac capacul sau să refac cilindrii și nu știu cum să definesc care este cauza sau cum să aflu (repar motoare de 25 de ani și nu mi s-a întâmplat așa ceva vreodată).