Acum vreo șase luni, mi-am cumpărat un Pontiac Matiz. E un model din 2006. Problema e că motorul se turează și coboară (între 1800 și 5000 RPM). Mi s-a spus că e vorba de firele bujiei, având în vedere că are 59.600 km, așa că ar trebui să le înlocuiesc. Am cumpărat unele originale azi, dar problema persistă. Am citit că ar putea fi supapa IAC, dar nu știu unde se află. Am descărcat un manual în limba engleză de aici, dar corpul clapetei de accelerație nu arată la fel. Ca și cum lucrurile nu erau deja destul de rele, astăzi, când am ajuns acasă de la serviciu, geamul din partea pasagerului nu se ridica (sunt electrice). Celălalt se ridică și coboară normal. M-am gândit: „Trebuie să fie o siguranță”, așa că am verificat cutiile de siguranțe, care, pe deasupra, sunt ilizibile. Le-am verificat una câte una pentru continuitate și vizual, și toate au fost bune. Am citit ici și colo, și se pare că e similar cu Spark-ul. O diagramă a siguranțelor lui Spark menționează că are o singură siguranță (cred că una de 30A) pentru ambele geamuri. Deci, dacă un geam se ridică și coboară normal, ar putea fi defect motorul celuilalt geam? Sau Matiz are protecție individuală pentru fiecare motor de geam? Acestea sunt întrebările mele. Am observat și eu în drum spre casă că era un miros de cauciuc topit, ceva de genul acesta. Când am deschis capota, mirosul provenea de la firele bujiei pe care le înlocuisem (erau marcate și în aceeași ordine). Ar putea fi normal, pentru că sunt noi? Am condus doar aproximativ 5 minute de la serviciu până acasă... Deci, iată problemele mele. Nu m-a deranjat până acum.
Sper să mă pot baza pe ajutorul dumneavoastră valoros. Nu știu dacă există un manual pentru această mașină pe site. Vă mulțumesc anticipat pentru sprijin.
Cu sinceritate, Martín Santos
, Quintana Roo, Mexic