Căutare MDM

Buletin

problemă cu G2 Matiz, anul 2006 (Pontiac)

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 11 luni #44169 prin manual-mecanic
Problemă cu Matiz G2, anul 2006 (Pontiac) Publicat de manual-mecanica
Acum vreo 6 luni mi-am cumpărat un Pontiac Matiz, e un 2006, ei bine, problema e că accelerează și încetinește (între 1800 și 500 rpm), mi-au spus că sunt firele bujiilor, având în vedere că are deja 59.600 km, așa că a trebuit să le schimb. Azi le-am cumpărat, originale, dar defectul persistă, am citit că ar putea fi supapa IAC, dar nu știu unde se află, am descărcat un manual în engleză de aici, dar corpul clapetei de accelerație nu arată la fel. Pe deasupra, astăzi când m-am întors de la serviciu, când am ridicat geamurile, geamul din dreapta nu s-a mai ridicat (sunt electrice), celălalt urcă și coboară normal, ei bine, m-am gândit - trebuie să fie o siguranță - și am verificat căsuțele, pentru că pe deasupra nu pot înțelege ce este marcat pe ele, ei bine, am verificat una câte una continuitatea și vizual, toate au fost marcate corect, am citit pe ici, pe colo și conform rapoartelor este ceva similar cu Spark, ei bine am văzut o schemă a siguranțelor Spark și menționează că are o singură siguranță (cred că 30A) pentru ambele geamuri, deci dacă unul urcă și coboară normal, ar putea fi defect motorul pentru celălalt geam? Sau Matiz are vreo protecție individuală pentru fiecare dintre motoarele de ridicare? Acestea sunt îndoielile mele. Ce am observat și eu când m-am întors acasă a fost că era un miros de cauciuc topit, ceva de genul ăsta. Ei bine, am deschis capota și mirosul venea de la firele bujiei pe care le-am schimbat (marcate și în aceeași ordine). Ar putea fi normal pentru că sunt noi? Am condus până acasă doar vreo 5 minute... Ei bine, acestea sunt problemele mele. Nu m-au deranjat până acum.
Sper să mă bazez pe ajutorul dumneavoastră prețios. Nu știu dacă există un manual pentru această mașină pe site. Vă mulțumesc anticipat pentru sprijinul dumneavoastră valoros.

Cu sinceritate, Martín Santos
Q, Roo, Mexic

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 11 luni #44172 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica privind problema Matiz G2, anul 2006 (Pontiac)
În mod normal, când o mașină turează în sus și în jos la ralanti, este din cauza unei conducte de admisie sparte sau a supapei de ralanti.

Verificați de la filtru la admisie să nu existe găuri sau ceva ce ar putea permite aerului să intre în acele conducte.

Și pentru a localiza supapa de ralanti a mașinii dvs., un mic truc, hehe (tastați „supapă de ralanti matiz benzină an 2006” în imaginile Google). Veți vedea vizual ce căutați și este lângă motor, în galeria de admisie.

Încercați să o demontați, să o curățați și conectorii ei. Măsurați cu un tester între bornele ei și ar trebui să vă dea continuitate <- Cred că este un electromagnet.

Sper că informațiile ajută. Dacă cineva știe dacă am dreptate în legătură cu modul de verificare a supapei, am menționat că am îndoieli în legătură cu aceasta din urmă.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 11 luni #44173 prin manual-mecanic
Am uitat de mirosul de plastic ars. Nu e normal. Așteaptă câteva zile să vezi dacă dispare de la sine. Odată, o pungă de plastic s-a lipit de țeava de eșapament a unui pasager și nu ți-ar veni să crezi cât de urât mirosea. :râde:

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 11 luni #44175 prin manual-mecanic
Mulțumesc pentru pont, am verificat deja mai multe imagini, dar toate sunt diferite. Sper să dispară mirosul. În ceea ce privește elevatorul electric, în această dimineață am demontat portiera și nu am putut scoate motorul. Am verificat tensiunea și ajunge corect la conectorul care este ținut în portieră. Ei bine, ce am văzut este că după acel conector mai este unul atașat de caroseria motocicletei, ținut cu o curea. Îl scuturam (pentru că nu am putut scoate motorul, are un mecanism ciudat și geamul a rămas jos). Ei bine, spuneam eu, după ce am scuturat acel conector atașat la motor, am introdus tensiunea la loc și geamul a început să urce și să coboare normal. Tocmai l-am testat de mai multe ori și am montat totul la loc. Nu s-a stricat. În ceea ce privește supapa, există niște furtunuri mici care se conectează între filtrul de aer și unul la capăt are un mic dispozitiv care vibrează. Se poate vedea unul dintre furtunuri. Nu etanșează bine, se desprinde doar atingându-l și este cam uscat și crăpat, o să le schimb (în timp ce găsesc nenorocita aia de supapă). Cu stimă!

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 11 luni #44206 prin manual-mecanic
Salut Igryo și tuturor celorlalți, pentru a verifica electrovalva IAC sau orice altă electrovalvă: scoateți ștecherul, de obicei au doi poli, apoi puneți multimetrul în ohmi la cel mai mic interval, măsurați între cei doi poli și ar trebui să dea continuitate în valorile pe care le spune producătorul, ca ghid, acestea sunt de obicei 30 de ohmi pentru electrovalvele de 12 V CC, dacă nu dă nicio citire sau este în afara valorilor, presupuneți că este defectă. Sper că vă ajută.