Acum vreo 6 luni mi-am cumpărat un Pontiac Matiz, e un 2006, ei bine, problema e că accelerează și încetinește (între 1800 și 500 rpm), mi-au spus că sunt firele bujiilor, având în vedere că are deja 59.600 km, așa că a trebuit să le schimb. Azi le-am cumpărat, originale, dar defectul persistă, am citit că ar putea fi supapa IAC, dar nu știu unde se află, am descărcat un manual în engleză de aici, dar corpul clapetei de accelerație nu arată la fel. Pe deasupra, astăzi când m-am întors de la serviciu, când am ridicat geamurile, geamul din dreapta nu s-a mai ridicat (sunt electrice), celălalt urcă și coboară normal, ei bine, m-am gândit - trebuie să fie o siguranță - și am verificat căsuțele, pentru că pe deasupra nu pot înțelege ce este marcat pe ele, ei bine, am verificat una câte una continuitatea și vizual, toate au fost marcate corect, am citit pe ici, pe colo și conform rapoartelor este ceva similar cu Spark, ei bine am văzut o schemă a siguranțelor Spark și menționează că are o singură siguranță (cred că 30A) pentru ambele geamuri, deci dacă unul urcă și coboară normal, ar putea fi defect motorul pentru celălalt geam? Sau Matiz are vreo protecție individuală pentru fiecare dintre motoarele de ridicare? Acestea sunt îndoielile mele. Ce am observat și eu când m-am întors acasă a fost că era un miros de cauciuc topit, ceva de genul ăsta. Ei bine, am deschis capota și mirosul venea de la firele bujiei pe care le-am schimbat (marcate și în aceeași ordine). Ar putea fi normal pentru că sunt noi? Am condus până acasă doar vreo 5 minute... Ei bine, acestea sunt problemele mele. Nu m-au deranjat până acum.
 Sper să mă bazez pe ajutorul dumneavoastră prețios. Nu știu dacă există un manual pentru această mașină pe site. Vă mulțumesc anticipat pentru sprijinul dumneavoastră valoros.
 Cu sinceritate, Martín Santos
 Q, Roo, Mexic