Căutare MDM

Buletin

problemă cu G2 Matiz, anul 2006 (Pontiac)

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 2 săptămâni #44169 prin manual-mecanic
Problemă cu Matiz G2, 2006 (Pontiac) - Publicat de manual-mecanica
Acum vreo șase luni, mi-am cumpărat un Pontiac Matiz. E un model din 2006. Problema e că motorul se turează și coboară (între 1800 și 5000 RPM). Mi s-a spus că e vorba de firele bujiei, având în vedere că are 59.600 km, așa că ar trebui să le înlocuiesc. Am cumpărat unele originale azi, dar problema persistă. Am citit că ar putea fi supapa IAC, dar nu știu unde se află. Am descărcat un manual în limba engleză de aici, dar corpul clapetei de accelerație nu arată la fel. Ca și cum lucrurile nu erau deja destul de rele, astăzi, când am ajuns acasă de la serviciu, geamul din partea pasagerului nu se ridica (sunt electrice). Celălalt se ridică și coboară normal. M-am gândit: „Trebuie să fie o siguranță”, așa că am verificat cutiile de siguranțe, care, pe deasupra, sunt ilizibile. Le-am verificat una câte una pentru continuitate și vizual, și toate au fost bune. Am citit ici și colo, și se pare că e similar cu Spark-ul. O diagramă a siguranțelor lui Spark menționează că are o singură siguranță (cred că una de 30A) pentru ambele geamuri. Deci, dacă un geam se ridică și coboară normal, ar putea fi defect motorul celuilalt geam? Sau Matiz are protecție individuală pentru fiecare motor de geam? Acestea sunt întrebările mele. Am observat și eu în drum spre casă că era un miros de cauciuc topit, ceva de genul acesta. Când am deschis capota, mirosul provenea de la firele bujiei pe care le înlocuisem (erau marcate și în aceeași ordine). Ar putea fi normal, pentru că sunt noi? Am condus doar aproximativ 5 minute de la serviciu până acasă... Deci, iată problemele mele. Nu m-a deranjat până acum.
Sper să mă pot baza pe ajutorul dumneavoastră valoros. Nu știu dacă există un manual pentru această mașină pe site. Vă mulțumesc anticipat pentru sprijin.

Cu sinceritate, Martín Santos
, Quintana Roo, Mexic

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 2 săptămâni #44172 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica privind problema Matiz G2, anul 2006 (Pontiac)
În mod normal, atunci când turația de mers în gol a unei mașini fluctuează, acest lucru se datorează unui furtun de admisie spart sau supapei de control al aerului de mers în gol.

Verificați totul, de la filtrul de aer până la galeria de admisie, pentru a vedea dacă există găuri sau orice altceva care ar putea permite aerului să pătrundă în aceste furtunuri.

Iată un mic truc pentru a localiza supapa de control al aerului de mers în gol a mașinii dvs.: (căutați „supapă de control al aerului de mers în gol Matiz benzină 2006” pe Google Images). Veți vedea ceea ce căutați; este situată lângă motor, pe galeria de admisie.

Încercați să o scoateți, să o curățați și să îi curățați conectorii. Măsurați continuitatea dintre bornele sale cu un multimetru; ar trebui să arate continuitate. Cred că este un electromagnet.

Sper că aceste informații sunt utile. Dacă cineva știe dacă am dreptate în privința modului de verificare a supapei, vă rog să-mi spuneți, deoarece am unele îndoieli cu privire la această ultimă parte.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 2 săptămâni #44173 prin manual-mecanic
Am uitat să menționez că mirosul de plastic ars nu este normal. Așteptați câteva zile să vedeți dacă dispare de la sine. Odată, o pungă de plastic s-a lipit de țeava de eșapament a unui client și nu ați fi crezut ce miros. :râde:

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 2 săptămâni #44175 prin manual-mecanic
Mulțumesc pentru pont. Am verificat deja mai multe imagini, dar toate sunt diferite. Sper să dispară mirosul. În ceea ce privește mecanismul electric de acționare a geamului, am demontat ușa în această dimineață. Nu am putut scoate motorul. Am verificat tensiunile și ajung corect la conectorul atașat la ușă. Ceea ce am văzut este că după acel conector, mai este unul atașat la carcasa motorului, ținut la loc cu o curea. L-am mișcat (pentru că nu am putut scoate motorul; are un mecanism destul de ciudat, iar geamul era blocat în jos). În fine, după ce am mișcat acel conector atașat la motor, am reconectat tensiunea, iar geamul a început să urce și să coboare normal. Tocmai l-am testat de câteva ori și am reasamblat totul; nu s-a mai defectat de atunci. În ceea ce privește supapa, există niște furtunuri mici care se conectează între filtrul de aer și unul dintre ele are un mic dispozitiv la capăt care vibrează. Unul dintre furtunuri pare să nu funcționeze. Etanșează bine, se desprinde doar atingându-l și este puțin uscat și crăpat. O să le înlocuiesc (cât timp găsesc nenorocita aia de supapă). Noroc!

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 2 săptămâni #44206 prin manual-mecanic
Salut igryo, ca pentru toți ceilalți, pentru a verifica electrovalva IAC sau orice altă electrovalvă: deconectați conectorul (de obicei au doi poli), setați multimetrul pe ohmi pe cel mai mic interval, măsurați între cei doi poli și ar trebui să arate continuitate în limitele specificate de producător. Ca regulă generală, de obicei este de 30 de ohmi pentru electrovalvele de 12V CC. Dacă nu există nicio citire sau citirea este în afara intervalului specificat, presupuneți că este defectă. Sper că acest lucru ajută.