Căutare MDM

Buletin

Ulei pentru cutia de viteze mecanică

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 9 luni #43738 prin manual-mecanic
Ulei de transmisie manuală Publicat de manual-mecanica
Bună ziua, voiam să întreb despre un schimb de ulei la cutia de viteze manuală... un prieten spune că vrea să schimbe uleiul pentru că e greu să schimbi brusc vitezele... dar vehiculul lui este un BYD F3R cu 15.000 km.
Am înțeles că kilometrajul mediu pentru un schimb este în jur de 60.000 km... asta variază în funcție de producător...
și mi s-a spus că nu e recomandabil să-l schimb înainte de acel kilometraj din cauza uzurii pinioanelor... dar nimeni nu-mi poate da un răspuns mai exact decât atât.
Vreau să știu dacă schimbarea uleiului va afecta sau va îmbunătăți schimbările?
E recomandabil să-l schimb cu un kilometraj atât de mic?
Ei bine, apreciez anticipat răspunsurile dumneavoastră, vă mulțumesc.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 9 luni #43749 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiect: Ulei pentru cutia de viteze
Ei bine, nu se va îmbunătăți schimbând uleiul dacă are dificultăți la schimbarea vitezelor, e foarte greu să fie din cauza uleiului, dacă îl schimbi va fi la fel, durabilitatea uleiului de la cutia de viteze este de aproximativ 60 de mii de kilometri, nu se întâmplă nimic dacă îl schimbi înainte de timp, dar atenție, chinezii au mai ales probleme cu cutiile de viteze, dar ar trebui să conduci singur vehiculul ca să vezi dacă are într-adevăr acea problemă și că nu este doar percepția șoferului și nimic mai mult, îți spun asta pentru că mi s-a întâmplat și mie.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 9 luni #43768 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiect: Ulei pentru cutia de viteze
Nu se întâmplă nimic dacă schimbi uleiul la fiecare o mie de kilometri dacă vrei, dar cum spune kikemec, ar trebui să conduci singur ca să vezi dacă schimbarea vitezelor este foarte grea, iar dacă schimbarea vitezelor este foarte grea, cel mai probabil garniturile de la manetă s-au uscat, sunt sub caroserie, trebuie să te bagi tu și în timp ce celălalt face schimbările vezi unde să ungi sau pe care le vei schimba.