Căutare MDM

Buletin

SCURGERE DE AER ÎN CIRCUITUL DE FRÂNĂ AL UNUI CAMION IVECO

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 1 lună #43469 prin manual-mecanic
Bună ziua, ce mai faci? Am un camion care are peste 20 de ani. Este un Iveco seria Z de 11.000 de kilograme. În ciuda faptului că parcurge aproximativ 30 de km pe zi, camionul are uzura lui. În acest moment, încerc să repar o scurgere la sistemul de frânare (aer comprimat). Problema este că atunci când las camionul parcat, după 5 minute mă uit la manometru și nu mai este nicio picătură de aer; pierde totul.

Cu stimă

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 3 săptămâni #43549 prin manual-mecanic
Răspuns dintr- un manual de mecanic pe această temă: SCURGERE DE AER ÎN CIRCUITUL DE FRÂNĂ AL UNUI CAMION IVECO
Salut tronh.
Verifică instalația pneumatică și caută scurgeri de aer. Dacă suspensia este pneumatică, umple și golește turnurile (pernele de aer) deoarece pot avea scurgeri la o anumită înălțime (folosește apă cu săpun). Verifică amortizoarele de aer de la supape și dacă nu auzi nimic, scoate tubul de la compresorul de aer și verifică dacă aerul din circuit nu se întoarce, deoarece este posibil să aibă supape de sens defecte.

Sper că te-am fost de ajutor.
Cu cele mai bune urări.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 11 luni #43946 prin manual-mecanic
Răspuns dintr- un manual de mecanic pe această temă: SCURGERE DE AER ÎN CIRCUITUL DE FRÂNĂ AL UNUI CAMION IVECO
Salut josegti, am citit răspunsul tău imediat ce mi l-ai trimis, îmi pare rău că nu ți-am răspuns mai devreme, mai întâi lasă-mă să-ți spun că camionul meu are un sistem hidropneumatic, aceste camioane au o pompă cu corp dublu pe pedala de frână în care sunt adăpostite pistonul corespunzător și supapele sale cu inel O, acesta este schimbat și scurgerea dispare, adevărul este că ultima dată acest lucru nu a funcționat, m-am dus la Iveco și le-am spus cazul și mi-au spus că, fiind un camion atât de vechi, pistonul uzează corpul pompei și pierde aer prin acolo, când opresc camionul aud aerul ieșind prin exces și cred că este prea mult aer, nu știu dacă va fi corect, adevărul este că dacă ar fi pompa, zgarda ar valora mai mult decât câinele. Salutări și mulțumiri