Căutare MDM

Buletin

Probleme la tensionarea scripetelui de distribuție

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 3 luni #3966 prin manual-mecanic
Salut tuturor, vă transmit salutări cordiale....
Sper să mă pot baza pe asistența dumneavoastră tehnică, deoarece am probleme cu instalarea curelei de distribuție la un model Renault CLIO Authentic din 2003.

Se pare că s-a stricat cureaua de distribuție a mașinii mele, afectând supapele chiulasei.

Acum au diagnosticat-o și problema pe care o am acum este să știu care este cuplul sau presiunea pentru a strânge șurubul care ține fulia arborelui cotit și dacă există un clichet sau un dispozitiv pentru a bloca arborele cotit și a putea strânge piulița astfel încât să fie în poziție neutră... Nu știu dacă m-am explicat.... dar sper să mă bazez pe ajutorul unora dintre voi... vă mulțumesc.....

Salutări
Edo. de Puebla (Mexic)

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 3 luni #3982 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica pe tema Re: Probleme la tensionarea rolei de distribuție
raf_137 ce fac eu ca arborele cotit să nu se miște când îl strâng este să-l scot din viteză și să-i pun o matriță scurtă ca să se blocheze și gata, îl strâng deși mai întâi verific dacă este în punctul mort sus când îl strâng și îți voi spune că acest lucru poate fi controlat astfel încât să stea pe loc mișcând puțin volanul dacă este standard sau turbina dacă este automată. Sper că te poate ajuta și îți doresc mult succes.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 3 luni #3985 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica pe tema Re: Probleme la tensionarea rolei de distribuție
Bună ziua panterablack01, îți mulțumesc că mi-ai răspuns la apel. Soluția pe care mi-o oferi este foarte bună. Acum trebuie să știu la ce cuplu este șurubul pentru a nu mai avea probleme în viitor cu slăbirea acestuia, deoarece același lucru mi s-ar putea întâmpla și mie cu deteriorarea chiulasei.

Cineva îmi spusese că chiar și lipirea ar funcționa, dar nu cred că este cazul...

Îți mulțumesc pentru atenție...:)

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 3 luni #3990 prin manual-mecanic
În funcție de diametrul șurubului, dacă ar fi de 3/4, cuplul ar fi de aproximativ 85 de livre, dar cred că e de 5/8, adică maxim 60 de livre, ok, ei bine, paB)

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 3 luni #3991 prin manual-mecanic
În funcție de diametrul șurubului, dacă ar fi de 3/4, cuplul ar fi de aproximativ 85 de livre, dar cred că e de 5/8, adică maxim 60 de livre, ok, ei bine, paB)