Căutare MDM

Buletin

Alternator Opel corsa c 1.7 dti

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 2 luni #43019 prin manual-mecanic
Alternator Opel Corsa C 1.7 dti Publicat de manual-mecanica
Salut băieți.
Ei bine, se pare că alternatorul de la Corsa mea a încetat să funcționeze, deoarece prezintă simptomele tipice ale unui alternator defect.
Întrucât suntem într-o perioadă de șomaj, fără loc de muncă și toate cele, am decis să-l schimb singur. Sunt meșter și iubesc mecanicii, dar am nevoie de ajutorul vostru ca să pot face asta. Am făcut niște poze pentru că am avut ocazia zilele trecute, dar lipsa mea de cunoștințe mă împiedică să continui.
img607.imageshack.us/img607/5057/tj0l.jpg
În aceasta puteți vedea alternatorul în dreapta jos, iar ceea ce este decupat deasupra pentru că nu se potrivește în fotografie este compresorul de aer condiționat.
img585.imageshack.us/img585/413/o1ou.jpg
În aceasta, de jos, puteți vedea partea din spate a alternatorului, care are conectate două tuburi despre care habar n-am ce sunt.
img694.imageshack.us/img694/6280/q9oy.jpg
And here's a photo of the alternator from the front and back.
Okay, so my questions...
Does the belt have a pulley to tension it, or does the alternator itself do it? And what about the rear of the alternator, that cover and two tubes? And finally, what are the steps I need to take to replace the alternator and the pulley?
Thank you all, and best regards.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 2 luni #43022 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiect: Alternator Opel Corsa C 1.7 dti
încă de la început hahaha, alternatorul nu se tensionează, o face rulmentul întinzător care este în prima fotografie și este automat, pentru a scoate cureaua trebuie să iei o cheie de 15 mm dacă îmi amintesc bine și să rotești rulmentul de la șurubul central spre dreapta dacă îmi amintesc bine, tuburile din spate sunt conducte de ulei pentru aspiratorul care este în spatele alternatorului, trebuie să le scoți înainte de a debloca alternatorul, în final alternatoarele noi vin de obicei gata de montat, în orice caz dacă nu încarcă bine îl poți repara fără să fie nevoie să-l schimbi.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 2 luni #43029 prin manual-mecanic
Kikemec, mulțumesc pentru răspuns.
Chiar din față, imediat după sosire, hehe.
Ce fel de rulment e ăla?
Când eliberezi vacuumul, presupun că va picura ulei, nu?
Și pentru a scoate alternatorul, presupun că se face cu două șuruburi.
Încă o dată mulțumesc și iartă-mi ignoranța.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 2 luni #43047 prin manual-mecanic
Sus

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 2 luni #43049 prin manual-mecanic
Exact, uleiul va curge pentru că sunt încărcate, rulmentul este cel mare care este pe alternator, uite o modalitate ușoară de a ști ia cureaua cu o mână, trage de ea în jos sau în sus și vei vedea că se mișcă doar un deget, iar dacă apoi te uiți la șuruburile de fixare, slăbește-le și asta e tot.