Căutare MDM

Buletin

Consum fără catalizator (sonda lambda, sondă NOx)

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 11 luni #42856 prin manual-mecanic
Salut grup,

Saxo-ul meu VTS 1.4, 160 mii km, proprietarul anterior a scos catalizatorul, problema este că consumă 9 km/litru.
Întrebarea este:

Ce ar trebui să fac pentru a reduce consumul de combustibil cât mai mult posibil? Din câte am înțeles, acest lucru s-ar întâmpla cu un amestec sărac de combustibil, dar fără catalizator, sonda lambda și sonda NOx ar putea deruta computerul, care ar trimite un amestec bogat de combustibil, ceea ce ar cauza un consum mai mare.

Ce pot face pentru a rezolva problema consumului?

Din câte am citit, se pare că există niște simulatoare sau emulatoare de sondă lambda sau că se poate configura computerul pentru a obține un consum cât mai mic posibil. Este adevărat? Aveți vreun indiciu?

Vă mulțumesc foarte mult pentru orice comentarii în acest sens. Cu cele mai bune
gânduri,
Mauro

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 11 luni #42906 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali pe această temă: Consum fără catalizator (sondă lambda, sondă NOx)
Primul lucru e să cauți unul la fier vechi și să-l bagi, nu te mai uita la toate prostiile despre cum e mai bine fără el și toate cele... calculul e care e și nu mai e nimic, decât dacă vrei să schimbi injectoarele, unitatea de control și tot ca să te scumpești mai mult decât 16v, am un Calibra care a venit așa, și nu a meritat nimic fără catalizator, am golit și catalizatorul la Polo că era stricat, și ce se întâmplă, până la urmă, din experiență, bagă-l și lasă-l, ascultă sfatul meu dacă vrei, inginerii de la Citroën nu sunt idioți, gândește-te...

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.