Căutare MDM

Buletin

Ford Focus 1.6 100 CP - Vibrații și consum de ulei

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 3 luni #42424 prin manual-mecanic
Mulțumesc anticipat. Dețin un Ford Focus 1.6 100 CP Zetec pe benzină din 2000, cu motor pe benzină, cu 245.000 km parcurși. După ce am experimentat un consum excesiv de combustibil fără pierderi folosind ulei 5W-30, am trecut recent la 10W-40. Fără a observa nicio îmbunătățire semnificativă (am chiar completat cu un litru după o călătorie de 500 km). Astăzi am observat vibrații ușoare și o lipsă de putere, ca și cum motorul ar fi unul în trei timpi în loc de unul în patru timpi, cu dificultatea rezultată în a lua viteză. Din staționare și la ralanti, nu s-a observat nimic neobișnuit. Am verificat și, în treapta a patra, la 100 km/h, motorul funcționa la 4.000 rpm. Am încercat să schimb bujiile și am constatat că partea superioară a carcasei bujiilor era acoperită cu mult ulei, cât să înmoaie două șervețele. L-am uscat și am înlocuit bujiile cu unele noi, dar fără niciun rezultat. Are cineva idee care ar putea fi defectul? Mulțumesc încă o dată, Adolfo.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 3 luni #42445 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica pe tema FORD FOCUS 1.6 100CV - VIBRAȚII ȘI CONSUM DE ULEI
În ce stare au ieșit bujiile, pentru că din ce spui tu arzi uleiul, nu îl arunci?

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 3 luni #42447 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica pe tema FORD FOCUS 1.6 100CV - VIBRAȚII ȘI CONSUM DE ULEI
Mulțumesc pentru răspuns. Din câte mi-a spus reprezentanța, lipsa de putere și vibrațiile se datorează unei bobine de aprindere defecte și uneia dintre bujii.
Când le-am scos, păreau să fie în regulă. Nu am observat nimic neobișnuit în afară de uzura electrozilor. E adevărat că unul dintre ei, în zona ceramică de lângă piuliță, avea un inel de culoare cafenie gros de aproximativ o jumătate de deget.
Nu am găsit nicio legătură cu consumul de ulei, deoarece durează câteva săptămâni, dar în câteva zile scade de la maxim la minim. Sau la o călătorie dus-întors de 500 km a consumat mult ulei, iar la întoarcere nu.
Reprezentanța a atribuit uleiul pe care l-am observat în zona bujiilor capacului culbutorului.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 3 luni #42453 prin manual-mecanic
Dacă e în regulă, dacă bujiile nu ies cu o crustă neagră, uleiul nu trece în cameră. Dacă scurgerea prin capac ar fi cauza consumului de ulei, ar trebui să fie sesizabilă, adică ar trebui să fie multe scurgeri. În orice caz, procedura e cam așa: sigilezi scurgerile și testezi, vezi cum merge. Lipsa de putere ar putea fi bobina, nimic de spus, iar neregularitatea motorului ar fi din același motiv. Spune-ne și nouă cum merge.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 3 luni #42462 prin manual-mecanic
Am ridicat vehiculul și am înlocuit capacul culbutoarelor, bobina, bujiile și două dintre fire de bujii. Mașina funcționează foarte, foarte bine. Sunt încă intrigat de consumul mare de ulei și de cât de neregulat este, deoarece nu pierde ulei, ci îl consumă. Mulțumesc, cu cele mai bune gânduri.