Căutare MDM

Buletin

Defecțiune sondă Lambda Hyundai Elantra 96

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 4 luni - Acum 12 ani și 4 luni #42350 prin manual-mecanic
Defecțiune sondă Lambda Hyundai Elantra 96 Publicat de manual-mecanica
Salut prieteni, aș vrea să vă pun o întrebare! Am un Elantra din 96, cu came duble în chiulasă, 1800cc, defectul este următorul: se aprinde martorul de verificare. După aproximativ 40 de kilometri, îl scanez și îmi dă codul sondei de oxigen și un altul pe care nu l-am putut găsi este PI1614 sau P1614, NU-MI MINTE BINE. Am schimbat senzorul, același care avea un Walker cu 4 linii și nimic; șterg codul și revine aceeași defecțiune, pierde din putere, îl accelerez până jos și aproape mereu dă din cap puțin ca și cum s-ar îneca, nu se ridică și la o ieșire rapidă se ridică greu, este prea risipitor, martorul nu clipește, rămâne fix și minimul nu este stabil! Mulțumesc pentru ajutorul oferit! salutări :)
Ultima editare: acum 12 ani și 4 luni de către .

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 4 luni #42353 prin manual-mecanic
Prin senzor de oxigen te referi la sonda Landa? <- cea din țeava de eșapament.

Dacă îți dă o defecțiune, de obicei este pentru că vehiculul nu poate rectifica valorile care ajung la sonda Landa. <- De aceea arată acea defecțiune.

Defecțiunea este într-un orificiu din admisie, care introduce aer pe care senzorul nu îl detectează <- (volum NTC, temperatura aerului).
Sau dacă vehiculul are un fum puțin ciudat, injectoarele nu se închid corect sau nu pulverizează bine. Nu arde bine și Landa o ia razna.

Codul P1614, în mod normal la alte mărci, înseamnă că ai ars martorul motor sau că puterea becului nu este cea scrisă pe setările din fabrică. <- Dacă ai becul în stare bună, nu-i acorda atenție, pentru că uneori apare defectul ăla să te deranjeze.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 4 luni #42370 prin manual-mecanic
Mulțumesc pentru informații!!! Încă ceva, când l-am scanat, scria senzor de oxigen (sondă lambda) pe banca 1. Acesta are doi senzori. Presupun că primul este situat înainte de convertorul catalitic și al doilea după! Ceea ce e ciudat e că atunci când deconectez bateria pentru a șterge codul, conduc cam 40 km și martorul motor se aprinde și rămâne aprins, afișând aceleași erori ca înainte! Mulțumesc mult pentru ajutor. B)