Căutare MDM

Buletin

Ce defecțiune are un senzor VSS?

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 2 luni #41869 prin manual-mecanic
Ce defecțiune are un senzor VSS? Publicat de manual-mecanica
Este posibil ca aceste defecțiuni să fie legate de senzorul de viteză la un Renault Clio 1.6 din 2003.

Nu înregistrează viteza, sau uneori o face. Motorul se oprește la frânare. Uneori are tendința să piardă ușor din putere la accelerare sau la smucituri ușoare.
Cred că da. Poate cineva să-mi confirme acest lucru?

Cu cele mai bune gânduri.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 2 luni #41872 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicii manuale la subiectul ce defecțiune are un senzor VSS?
Ei bine, o să răspund singur.
Căutând pe undeva, am găsit următoarele informații, pe care le voi copia ad litteram.

Acul vitezometrului cade la vehiculele Renault Megane, Kangoo și Clio.

Există o problemă cu mai multe vehicule Renault care prezintă următoarea defecțiune: Pe drum, acul vitezometrului scade brusc la zero. Mașina pierde puțină viteză și putere, dar continuă să funcționeze. După un timp, își revine singură. Uneori se rezolvă prin eliberarea accelerației și accelerarea din nou. Se întâmplă rar în oraș și este mai vizibil când se merge pe autostradă.
Lucrul ciudat la această defecțiune este că vitezometrul ajunge la zero.

Această defecțiune este cauzată de senzorul de viteză al vitezometrului, care se află în cutia de viteze.
Acest sistem nu este ca cel binecunoscut, care are un cablu (cunoscut sub numele de carcasa vitezometrului) care merge de la cutia de viteze la vitezometru.

La Renault, este un senzor electronic care trimite un semnal către cutia neagră, iar de acolo, trimite un semnal către vitezometru.
Când există o defecțiune a senzorului, cutia neagră interpretează vehiculul ca fiind la viteză mică și ajustează injecția de combustibil astfel încât motorul să producă cuplu, nu viteză. (Sursa: www.taringa.net/ )

În cazul meu, am mutat pur și simplu bujia și vitezometrul a început să funcționeze. Dar voi scoate senzorul în schimb.

Cu cele mai bune urări.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 2 luni #41881 prin manual-mecanic
Spermă mică și bună, așa îmi place mie. Informează-i pe cei care nu o fac despre soluția la problemă.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 5 luni #48804 prin manual-mecanic
Mulțumesc foarte mult, domnule coleg. Am aceeași problemă cu un Kangaroo. Voi vedea dacă pot repara senzorul și te voi anunța. Mulțumesc pentru informații.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 3 luni #49101 prin manual-mecanic
Mai bine mai târziu decât niciodată. Îmi pare rău pentru întârzierea soluției. Am demontat VSS-ul, l-am curățat, l-am montat la loc și problema a persistat. A persistat. L-am scos din nou și am respins toate conexiunile. L-am pus la loc și, din fericire, arată spectaculos. Așadar, colegilor, curățați și respindeți întreaga placă. Va funcționa bine. Salutări și mult succes cu hardware-ul.