Căutare MDM

Buletin

Tracțiune față

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 3 luni #41483 prin manual-mecanic
Tracțiune față Publicat de manual-mecanica
Salut prieteni, am nevoie de ajutor cu o întrebare. În Fordul meu Focus Ghia 2.0 L Duratec din 2006, aud un zumzet lângă puntea față dreapta. Am verificat uleiul de transmisie și mi s-a spus că este în regulă și că nu trebuie schimbat. Manualul menționează un ansamblu de tracțiune față al cărui ulei se contaminează adesea atunci când apa intră pe o trecere de vad sau pe o stradă inundată, lucru foarte frecvent în zilele ploioase din acest oraș.
Am dus mașina la o benzinărie, iar angajatul nu știa despre acest ansamblu de tracțiune față, așa că nu am putut verifica lubrifierea.
Dacă cineva îmi poate spune unde pot localiza acest ansamblu și dacă ar trebui neapărat să-l duc la un mecanic sau dacă o benzinărie ar putea avea acces la el, vă rog?
Mulțumesc foarte mult.

Daniel

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 3 luni #41492 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali pe tema tracțiunii față
Cred că vorbești despre diferențialul față. Acesta este sigilat și lubrifiat cu ulei de cutie de viteze.
Din el ies arborii de punte care acționează roțile față.
Îți spun eu, dacă zgomotul este ca unul produs de un avion din al Doilea Război Mondial și se întâmplă pe partea dreaptă, cu siguranță este de la rulmentul roții. Pe de altă parte, dacă zgomotul este un scârțâit sau ceva similar, este de la alternator sau tensionatorul curelei de aer condiționat sau ceva de genul ăsta.

În fine, vorbesc despre versiunea europeană, deși dacă spui că este tracțiune față, nu va fi prea diferit.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 3 luni #41558 prin manual-mecanic
Zgomotul la care mă refeream era similar cu o angrenare fără lubrifiere. Mâine o duc la un mecanic pentru că zgomotul s-a intensificat și mă îngrijorează foarte tare. Mulțumesc pentru răspunsul generos. De îndată ce aflu care a fost problema, o voi posta pe forum.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 3 luni #41620 prin manual-mecanic
Schimbă rulmenții diferențialului, dar asigură-te că rulmenții dubli nu te înșeală, deoarece zgomotul sau bâzâitul sunt similare, sau aplică un aditiv pe
cutie.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 2 luni #41844 prin manual-mecanic
Prieteni, pentru a încheia problema, care acum a fost rezolvată, vă spun:
zgomotul de bâzâit menționat în solicitarea mea s-a transformat treptat într-un zgomot diferit, rezultând distrugerea completă a rotorului principal al motorului. Prin urmare, motorul, într-o situație anormală, provoca o tracțiune slabă, vizibilă la schimbarea în prima treaptă de viteză, când motorul solicita cel mai mult efort. Acum motorul este o joacă de copii.
Vă mulțumesc foarte mult, igryo și pepeivan, pentru participarea valoroasă.

Îmbrățișări.