Căutare MDM

Buletin

Tracțiune față

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 7 luni #41483 prin manual-mecanic
Tracțiune față. Publicat de mecanici-manuali
Salut tuturor, am nevoie de ajutorul vostru cu o întrebare. La Fordul meu Focus Ghia 2.0L Duratec din 2006, se aude un zumzet de la puntea față dreapta. Am verificat lichidul de transmisie și mi-au spus că este în regulă și nu trebuie schimbat. Manualul menționează un ansamblu de tracțiune față al cărui ulei se poate contamina atunci când apa intră în mașină la un vad sau pe o stradă inundată, ceea ce este foarte frecvent în zilele ploioase din acest oraș.
Am dus mașina la un magazin de piese auto, iar angajatul de acolo nu știa despre acest ansamblu de tracțiune față, așa că nu am putut verifica lubrifierea.
Dacă cineva îmi poate spune cum să localizez acest ansamblu și dacă trebuie neapărat să-l duc la un mecanic sau dacă un magazin de piese auto îl poate accesa cu ușurință
, aș aprecia. Mulțumesc anticipat.

Daniel

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 7 luni #41492 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali pe tema tracțiunii față
Cred că vorbești despre diferențialul față; acesta este etanșat și lubrifiat cu uleiul cutiei de viteze.
Arborii de transmisie care acționează roțile față provin de acolo.
Dacă zgomotul este ca un avion din al Doilea Război Mondial și vine din partea dreaptă, cu siguranță este un rulment de roată. Pe de altă parte, dacă zgomotul este un scârțâit sau ceva similar, probabil este alternatorul sau întinzătorul de cureaua A/C sau ceva de genul acesta.

În fine, vorbesc despre versiunea europeană, dar dacă spui că este tracțiune față, nu va fi foarte diferit.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 7 luni #41558 prin manual-mecanic
Zgomotul la care mă refeream era similar cu o angrenare fără lubrifiere. O voi duce mâine la un mecanic pentru că zgomotul s-a înrăutățit și sunt foarte îngrijorat. Mulțumesc pentru răspunsul util. De îndată ce aflu care a fost problema, o voi posta pe forum.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 7 luni #41620 prin manual-mecanic
Înlocuiți rulmenții diferențialului, dar asigurați-vă că sunt rulmenți dubli, altfel zgomotul sau bâzâitul v-ar putea induce în eroare sau adăugați un aditiv la
transmisie

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 6 luni #41844 prin manual-mecanic
Prieteni, ca să închei această problemă, care acum este rezolvată, vă voi spune:
sunetul bâzâit pe care l-am menționat în întrebarea mea s-a transformat treptat într-un zgomot diferit, iar consecința a fost distrugerea completă a suportului principal al motorului. Prin urmare, motorul, în această situație anormală, provoca o tracțiune slabă, vizibilă la schimbarea în treptele inferioare de viteză, când motorul era supus unei solicitări mai mari. Acum motorul funcționează ca un vis.
Multe mulțumiri, igryo și pepeivan, pentru contribuția valoroasă.

Cu cele mai bune gânduri.