Bună ziua, te urmăresc de obicei și m-am hotărât să mă înregistrez din cauza unei probleme cu mașina mea.
Am un Ford Focus 1.8 TDCI 115 CP, 2006, cu 85.000 km.
Acum aproximativ o lună, mă întorceam dintr-o călătorie lungă pe autostradă, iar acul indicatorului de temperatură a ajuns la limită. L-am oprit și s-a întors la locul lui, așa de două ori. Nu i-am acordat atenție, nu avea scurgeri de apă și se pare că mașina mergea bine. De fapt, când temperatura creștea, îl apăsam mai tare și se întorcea la locul lui... Săptămâna următoare, furtunul de încălzire s-a rupt. Deduc că trebuie să fi fost un fel de gaură și de aceea acul indicatorului se prefăcea prost.
Acul indicatorului se preface prost... și după 2 săptămâni, furtunul de încălzire s-a rupt din nou. Bosch mi-a spus că furtunul anterior era defect și mi-au montat altul.
În această dimineață, o săptămână mai târziu, acul tot ratează. În această dimineață l-am oprit și nivelul apei scăzuse puțin. E adevărat că atunci când am deschis capacul, a ajuns la minim. L-am dus la service. Furtunul nu mai curge și nu se răstoarnă acum. Au verificat presiunea apei și totul e în regulă și nimeni nu știe ce se întâmplă. Mi-au spus că probabil e aer în circuit, dar nu am încredere în ei, deoarece aceste tipuri de mașini se aerisesc singure. De fapt, am ieșit din service, am dat-o puțin peste cap pe o pantă abruptă și s-a întâmplat același lucru. A ajuns aproape la 49 de grade Celsius, iar când l-am ridicat, a revenit la temperatura normală la fel de repede pe cât crescuse. Știe
cineva ce s-ar putea întâmpla? Vă mulțumesc anticipat pentru interes și răspunsuri. Mulțumesc foarte mult.