Căutare MDM

Buletin

Fiat Punto SX 60

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 4 luni #41037 prin manual-mecanic
Fiat Punto SX 60 Publicat de manual-mecanica
Salut tuturor. Aceasta este prima mea zi pe acest forum. Am niște probleme mecanice cu un Fiat Punto 60 SX din '95 și sper că cineva mă poate ajuta. Acum câteva zile, când am tras frâna de mână, a scos un zgomot ciudat și am simțit că se eliberează. De atunci am simțit că mașina frânează și nu știu dacă este din cauza slăbirii frânei sau a etrierului frânei de mână. Am de gând să încerc să strâng cablul, dar nu știu dacă asta va face mașina să se oprească complet. S-a mai întâmplat cuiva asta? Cealaltă problemă este lumina marșarierului, nu se aprinde. Am verificat siguranțele, totul este în regulă, și becurile, de asemenea, sunt în regulă, și nu știu la ce să mă uit. Să vedem dacă cineva mă poate îndruma în legătură cu aceste probleme. Mulțumesc foarte mult.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 4 luni #41038 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali subiectul Fiat Punto SX 60
Există un comutator de marșarier pe schimbătorul de viteze. Înlocuiți-l; de obicei este alb.

Dispozitivele de reglare ale tamburului de frână spate s-au mișcat. Deschideți tamburele de frână spate și veți vedea că unul dintre arcuri sau dispozitivul de reglare este defect.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 4 luni #41041 prin manual-mecanic
Mulțumesc mult, Igryo, mă apuc de treabă mâine. Îți voi anunța rezultatele.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 4 luni #41049 prin manual-mecanic
Salut din nou tuturor. Astăzi m-am chinuit puțin cu problemele Fiat-ului meu Punto 60 SX. Cât despre luminile de marșarier, nu am găsit comutatorul care ar trebui să fie pe maneta schimbătorului de viteze, dar am găsit un senzor care este în cutia de viteze și presupun că aia e problema. Acum, întrebarea mea dificilă este: trebuie să înlocuiesc senzorul care este înșurubat la cutia de viteze, trebuie să schimb terminalul care este conectat la acel senzor? O las aici. Cealaltă problemă a mea a fost cu frâna de mână, când am scos capacul manetei de frână, primul lucru pe care l-am observat a fost că erau două cabluri, presupun că unul pentru fiecare roată, și că atunci când frâna este acționată, cele două cabluri nu sunt tensionate în paralel. Cred că asta se datorează faptului că una dintre cele două roți nu funcționează sau o face prea mult. Ei bine, iată nelămuririle mele, vedeți dacă îmi puteți spune ceva. Mulțumesc tuturor.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 4 luni #41058 prin manual-mecanic
rulotă mai întâi becul de marșarier este în cutia de viteze, înainte de a schimba ceva, deconectați-l și faceți o punte cu un cablu în conector și vedeți dacă se aprind luminile, fiți atenți contactul trebuie să fie deschis, dacă se aprind schimbați becul și gata, nu mai există teste dacă nu se aprind trebuie să fie cablul, puntea este în conector NU ÎN BEC, în al doilea rând frâna de mână, cel mai bine este să scoateți roțile și să verificați starea plăcuțelor de frână și a sistemului complet, asta nu este niciodată prea mult, acum este normal ca un cablu să fie mai strâns decât celălalt pentru că asta este reglat în roți și uzura plăcuțelor de frână va depinde de cât de mult se rotește o roată mai mult decât cealaltă, asta este normal la toate mașinile, reglarea este internă dar numai pentru lungimea frânei de mână, dacă treceți peste bord și apăsați prea mult vehiculul va frâna.