Căutare MDM

Buletin

PROBLEMĂ CIUDATĂ CU MOTORUL

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 4 luni #41003 prin manual-mecanic
PROBLEMĂ CIUDATĂ LA MOTOR Publicat de manual-mecanica
Bună ziua,

În primul rând, să fie clar că nu sunt mecanic, nici măcar amator.

Vin pe acest forum să vă pun o întrebare, să văd dacă cineva îmi poate spune ce naiba e cu mașina mea. O să încerc să fiu cât mai clar posibil.

Am un Hyundai Accent GLS de 3 ani (avea deja 6 când l-am cumpărat). Are aproximativ 120.000 km și folosește benzină cu o cifră octanică de 95.

Problema este următoarea:

Din când în când se aprinde intermitent martorul motor. Clipește o vreme (cam 1 minut), se stinge, după o vreme clipește din nou, se stinge... și tot așa. Când se întâmplă asta, observ că atunci când apăs accelerația, mașina nu mai trage. Dacă opresc la un semafor, motorul amenință să se oprească, turația scade aproape la zero, apoi crește din nou la 800 sau 900. De asemenea, observ un miros asemănător cu evacuarea. Notă: alternatorul și bujiile sunt noi.

Și iată partea ciudată: se întâmplă doar când umplu rezervorul până la refuz și conduc cam 80 km. Adică, umplu rezervorul până la refuz, și după 80-100 km apare problema, iar după ce nivelul de combustibil ajunge la 3/4 din rezervor (mai mult sau mai puțin) nu se mai întâmplă. Mi-am dat seama de asta acum ceva timp și, deși părea stupid, am început să umplu mereu jumătate de rezervor sau puțin mai mult, dar niciodată până la refuz, și din când în când îl umpleam până la refuz. Ei bine, ori de câte ori îl umpleam pe jumătate, curgea ca mătasea, și DE FIECARE dată când îl umpleam până la refuz, problema apărea (de vreo 4 ori de cel puțin). Știu că e ciudat și că pare că nu are niciun sens, dar nu inventez nimic. Problema este exact așa cum vă spun.

Oricum, sper că cineva îmi poate da o explicație... Între timp, voi continua să umplu rezervorul până la jumătate!!!

Salutări tuturor.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 4 luni #41011 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiect: PROBLEMĂ CIUDATĂ CU MOTORUL
În mecanică, apar întotdeauna lucruri ciudate care apar de obicei din cauza execuției defectuoase, adică greșeli. Prin urmare, cred că sistemul de aspirație a gazului din rezervor este conectat prost. Ar putea fi furtunul de retur al furtunului canistrei. Verificați aceste zone. Anunțați-mă mai târziu. Mult succes.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 4 luni #41019 prin manual-mecanic
Salut, sunt de acord cu ce spune Huipi, dar te sfătuiesc
să scoți filtrul canistră care se află chiar în spatele roții stângi spate și să-l înlocuiești cu unul nou.
Este foarte probabil să fie plin sau să aibă reziduuri de benzină.
Dacă nu poți face asta, du mașina la un atelier pentru a o face un profesionist. Spune-mi dacă ai rezolvat problema.
Mult succes și cele mai bune urări.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 4 luni #41039 prin manual-mecanic
asta pentru că nu forțezi mașina suficient de tare, lasă-mă să explic, să vedem dacă pot ghici, conduci în oraș sau pe autostradă mergând încet, canistra se umple cu benzină din rezervor și când nu poți scoate benzina pentru că nu îndeplinești cerința unei mașini fierbinți, peste 120 supapa nu funcționează și se activează modul de avarie. turații mici, pompa eliberează niște benzină și mașina amenință să se oprească. soluție: golește canistra. cum se face: ușor, încălzește mașina și mergi-o rapid cel puțin 20 de kilometri, te asigur că se va opri din a face lucruri ciudate cu tine.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 4 luni #41086 prin manual-mecanic
Ei bine, ai dreptate, de obicei nu-l forțez prea tare. Îl folosesc mai ales în oraș, iar când sunt pe autostradă, nu trec niciodată de 130 (practic pentru că dincolo de asta face mai mult zgomot și vibrează decât de obicei).

Am câteva întrebări:

Când spui că ar trebui să merg cel puțin 20 km rapid, vrei să spui că ar trebui să-l turam mai tare decât în mod normal sau să merg cu viteze mari?

Încă ceva: săptămâna trecută, deși martorul luminos nu se mai aprinde și nici măcar nu încearcă să se oprească, am observat că durează ceva să reacționeze când îl apăs. Permite-mi să explic. Când bag în treapta a doua și apăs accelerația, accelerația se activează în câteva secunde. Îți spun asta în caz că te ajută.