Căutare MDM

Buletin

Solicitare privind arborele cu came

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 5 luni #40828 prin manual-mecanic
Întrebare despre arborele cu came postată de manual-mecanica
Am o motocicletă Suzuki DR650 și aș dori să știu avantajele și dezavantajele măririi pasului arborelui cu came.

De asemenea, ce ar fi necesar să fac sau să țin cont atunci când fac acest lucru.

Mulțumesc.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 5 luni #40830 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiectul: Întrebare despre arborele cu came
Nu știu niciunul dintre avantajele pe care le cunosc. Dacă cineva știe vreunul, vă rog să-mi spuneți.

Dezavantajele sunt că pistoanele lovesc supapele și nu ajungi niciodată la punctul optim de compresie.

Dacă vrei mai multă putere, coboară chiulasa cu câțiva milimetri. Prin reducerea camerei de compresie, explozia va fi mai mare.

Dacă acest lucru a fost de ajutor, apasă pe „mulțumesc”. Tot ce fac este să răspund la problemele tuturor și nimeni nu apreciază asta.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 5 luni #40853 prin manual-mecanic
Salut Walter.
Înălțimea arborelui cu came este deja calculată de producător pentru o performanță optimă a motorului. Modificarea lor ar risca deteriorarea pistonului sau a supapelor, așa cum îți spune Igryo. În loc să crești puterea, este probabil să pierzi putere. Este mai bine să reduci cât mai mult posibil admisia de aer. Dacă problema ta este uzura, este mai bine să înlocuiești arborele cu came.
Mult succes,
Miguel

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 4 luni #41042 prin manual-mecanic
Bună ziua.
Pentru a câștiga putere, accelerație sau performanțe mai bune la turații mari sau mici, ar trebui să reglați unghiul de încrucișare al arborelui cu came. Adică, timpul în care cele două supape (de admisie și evacuare) rămân deschise.

Dacă utilizați un arbore cu came cu încrucișare mai mare, veți obține un consum de combustibil mai bun la turații mari;

dacă utilizați unul cu încrucișare mai mică, veți obține performanțe mai bune la turații mici.

Sper că v-am fost de ajutor. Hehe.
Dacă v-am ajutat sau am clarificat ceva, faceți clic pe „Mulțumesc”. Hehe.

Sunt nou pe forum și acesta este primul meu comentariu. Unde mă prezint?

Cu cele mai bune gânduri!

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 4 luni #41055 prin manual-mecanic
De fapt, pentru a alimenta un vehicul și a-l face mai rapid, ceea ce ar trebui îmbunătățit este raportul dintre inimă și inimă, deoarece cuplul efectiv este la podea și nu în dinam, ceea ce modificați în chiulasă ar trebui să fie unghiul supapelor. Dacă doriți să încrucișați supapele, modificând arborele cu came, trebuie să faceți o coborâre mai pronunțată, dar aveți grijă ca arborele cu came să fie echilibrat dacă nu se rotește în așa fel încât să se rupă. Dacă puneți arcuri de înaltă performanță pe supape pentru a elimina rezistența la tracțiune, coborârea chiulasei nu este foarte convenabilă sau utilă dacă nu puneți un răcitor suplimentar, deoarece generează mai multă temperatură și, după cum este evident și logic, cu cât temperatura este mai mare, cu atât puterea și performanța sunt mai mici. Acest subiect pe care îl menționați este destul de complex și există o gamă largă de modificări de făcut, ceea ce generează multe discuții, deoarece nu întotdeauna ceea ce funcționează pentru unul funcționează și pentru celălalt, și lucruri foarte banale, dacă un turbo sau un superîncărcător este mai bun, radiatorul interculler sau mărirea radiatorului, scoaterea treptelor de marșarier sau tăierea arborelui secundar și multe alte lucruri, dacă ne spuneți ce vehicul este și ce doriți să obțineți, va fi mai ușor să vă ajutăm, mult succes.