Salut tuturor, am o problemă și am nevoie de cineva să mă ajute dacă se poate: am un Renault Megane Sportway Coupé din 2002, care, în afară de câteva probleme cu injectoarele la scurt timp după ce l-am cumpărat și geamurile electrice recent, chiar a funcționat foarte bine până acum. Se pare că acum câteva luni a început să scoată un șuierat (un fel de „șuierat..”) care la început era ușor, dar în timp a devenit aproape insuportabil, venind de la pompa de frână. De fapt, când apăs frâna, „șuieratul” dispare. Uneori se oprește și în timpul accelerării, dar persistă din ce în ce mai mult. De asemenea, observ că turația de mers în gol crește atunci când face asta. Am dus-o la service de frâne și au schimbat discurile, plăcuțele și au verificat tot sistemul. Mi-au spus că șuieratul se datorează unei garnituri de la pompa de frână care se dilată odată cu schimbările de temperatură, dar că în principiu nu afectează frânarea. De fapt, frânează minunat. Au spus că se va rezolva schimbând pompa, dar să pregătesc cam 500€!! Vă rog, dacă cineva mi-ar putea da o soluție, aș fi mereu recunoscător. Salutări și o îmbrățișare tuturor.