Căutare MDM

Buletin

defecțiune servodirecție c15

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 6 luni #39929 prin manual-mecanic
Defecțiune servodirecție C15 Publicat de manual-mecanica
Salut, am un prieten care are un C15 și i s-a stricat servodirecția. L-a dus la un mecanic, iar acesta i-a spus că ar putea fi pompa și i-a dat un preț foarte mare. Ar putea fi altceva? Și dacă este pompa, ar trebui înlocuită sau poate fi reparată? Nu știu. Aș fi foarte recunoscător dacă cineva ne-ar putea ajuta, deoarece trebuie să treacă ITP-ul și are nevoie de mașină pentru reparații. Mulțumesc pentru tot.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 6 luni #39931 prin manual-mecanic
Răspuns de la mecanicii manuali pe tema defecțiunii servodirecției la C15
Dacă servodirecția nu funcționează, de obicei pompa este de vină. Poate fi recondiționată sau înlocuită, fie că este nouă, fie uzată. Cealaltă posibilă defecțiune este cremaliera hidraulică, dar aceasta este scumpă.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 6 luni #39934 prin manual-mecanic
BUNĂ DUPĂ-AMIAZA.!!!!
AR PUTEA FI ȘI INELE DE GARNITURĂ SAU GARNITURI ALE CASETALEI DE DIRECȚIE. ATÂT TIMP CÂT NIVELUL DE ULEI ESTE CORECT, ASTFEL ÎNCÂT POMPA SĂ NU IAU AER ȘI FUNCȚIONEAZĂ, POATE FI ELECTRICE (POATE AVEA O DEFECTIUNE ELECTRICĂ, SIGURANȚĂ, ALIMENTARE A POMPEI, CONECTOARE, ETC.) SAU MECANICĂ (OFERIND MOBILITATE PRINTR-O CUREA DE SERVICIU, CUM AR FI ALTERNATOR, AER CONDIȚIONAT, ETC.) CA DEFECTUL AR FI INTERIORUL POMPEI (PALE, CA IAU AER PRINTR-O ROTUIRE)
DACĂ TOTUL ESTE CORECT, VA TREBUI SĂ MERGI LA UN ATELIER DE ÎNCREDERE ȘI
SĂ ÎL ÎNLOCUIESC. SPER CĂ ȚI-A FOST DE UTILE. SALUTĂRI.:)

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 6 luni #39965 prin manual-mecanic
În primul rând, vă mulțumesc foarte mult pentru comentarii. Vă spun... M-am uitat la dubă, are pompă electrică, adică direcția este hidraulică, dar pompa funcționează cu un motor electric care o alimentează (nu printr-o curea de service). Am verificat releul care îi dă trecerea și este corect, și ajunge și curent.. Nu pot localiza motorul, așa că m-am gândit că ar putea fi în interiorul pompei? Cred că aș putea verifica presiunea pompei cu un manometru, conectându-l la priza de înaltă presiune și văzând dacă trimite barele pe care le indică producătorul.. Nu știu ce alte verificări pot face, pentru că cred că demontarea pompei și deschiderea ei ar putea fi foarte complicată, în afară de asta nu știu ce ar trebui să caut înăuntru.. ah, am verificat și eu dacă nivelul lichidului este corect și nu am observat nicio scurgere prin țevi sau în cilindrul de asistență.. ei bine, cred că v-am spus mai mult sau mai puțin constatările mele.. dacă vă gândiți la ceva nu ezitați să mă scoateți din întuneric.. hahaha.. mulțumesc..

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 6 luni #39973 prin manual-mecanic
Bună ziua!
Aș verifica slăbind încet furtunul (de obicei sunt conice și nu au inel O de cauciuc, dar nu știu exact care este pentru acest model) la ieșirea din pompă. Dacă ar fi presiune, ar pierde presiune imediat. Nu ar pierde presiune din cauza gravitației și cu capacul de umplere închis.
Risci să-l pătezi cu ulei hidraulic.
Dacă îi lipsește presiunea, direcția s-ar rigidiza, dar ar funcționa.
Dacă nu ai presiune la ieșire, ia o pompă nouă. Dacă ai presiune, ar putea fi caseta de direcție (dar este foarte dificil și costisitor de reparat). De asemenea, în mod normal se înlocuiește.