Căutare MDM

Buletin

defecțiune servodirecție c15

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 11 luni #39929 prin manual-mecanic
Defecțiune servodirecție C15. Publicat de manual-mecanica
Salut, am un prieten care are un C15 și servodirecția nu mai funcționează. L-a dus la un mecanic care a spus că ar putea fi pompa și i-a dat o estimare foarte mare. Ar putea fi altceva? Și dacă este pompa, ce ar trebui făcut? Ar trebui înlocuită sau se poate repara? Nu știu, aș fi foarte recunoscător dacă cineva ne-ar putea ajuta, deoarece trebuie să treacă inspecția tehnică auto (MOT/ITV) și are nevoie de mașina pentru lucrări. Mulțumesc pentru tot.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 11 luni #39931 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali pe tema defecțiunii servodirecției la C15
Dacă servodirecția nu funcționează, de obicei pompa este de vină. Aceasta poate fi recondiționată sau înlocuită cu una nouă sau una second-hand. Cealaltă problemă posibilă este cremaliera hidraulică, dar aceasta este scumpă.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 11 luni #39934 prin manual-mecanic
Bună ziua!
Ar putea fi vorba și de inelele O sau de garniturile casetei de direcție. Atâta timp cât nivelul uleiului este corect, astfel încât pompa să nu respire aer și funcționează, ar putea fi electrică (ar putea avea o defecțiune electrică, o siguranță, alimentarea pompei, conectori etc.) sau mecanică (acționată de o curea de service, cum ar fi un alternator, un aparat de aer condiționat etc.). În acest caz, defectul ar fi intern pompei (rotoare, admisie de aer printr-o garnitură).
Dacă toate acestea sunt corecte, va trebui să mergeți la un mecanic de încredere și să înlocuiți piesele.
Sper că v-am fost de ajutor. Cu cele mai bune gânduri.:)

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 11 luni #39965 prin manual-mecanic
În primul rând, vă mulțumesc foarte mult pentru comentarii. Permiteți-mi să vă explic. M-am uitat la dubă, are o pompă electrică, adică direcția este hidraulică, dar pompa este alimentată de un motor electric (nu de o curea de service). Am verificat releul care controlează debitul și funcționează corect și primește și curent. Nu găsesc motorul, așa că m-am gândit că ar putea fi în interiorul pompei? Cred că aș putea verifica presiunea pompei cu un manometru, conectându-l la priza de înaltă presiune și văzând dacă furnizează presiunea specificată de producător. Nu știu ce alte verificări aș putea face, deoarece cred că demontarea și deschiderea pompei ar putea fi foarte complicate și, în plus, nu știu ce aș căuta acolo. A, am verificat și dacă nivelul lichidului este corect și nu am observat nicio scurgere în conducte sau în cilindrul de asistență. Ei bine, cred că am explicat mai mult sau mai puțin ce am găsit. Dacă aveți idei, vă rog să nu ezitați să mă lămuriți. Haha. Mulțumesc.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 11 luni #39973 prin manual-mecanic
Bună ziua!
Aș verifica slăbind încet furtunul (de obicei sunt conice și nu au inel O de cauciuc, dar nu sunt tocmai familiarizat cu acest model) la ieșirea din pompă. Dacă ar fi presiune, ar curge imediat, pentru că cu gravitația și capacul de umplere închis, nu ar curge.
Risci să versezi puțin ulei hidraulic.
Dacă ar lipsi presiunea, direcția s-ar rigidiza, dar tot ar funcționa.
Dacă nu este presiune la ieșire, vei avea nevoie de o pompă nouă. Dacă este presiune, ar putea fi vorba de caseta de direcție (dar este foarte dificil și costisitor de reparat); de obicei se înlocuiește și ea.