Căutare MDM

Buletin

Ștergătorul de parbriz spate Xsara Picasso nu funcționează

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 7 luni #39836 prin manual-mecanic
Salut tuturor. Sper că cineva mă poate îndruma.
Am un Citroen Xsara Picasso și ștergătorul de lunetă nu funcționează. Când îl apăs, cred că aud un releu (lângă siguranțe) activându-se, dar nu se mișcă. Ar putea pur și simplu să se fi ars motorul? Există vreo modalitate de a verifica? Nu cred că are o siguranță specifică pentru ștergătorul de lunetă, nu-i așa?
Și dacă trebuie să o schimb, am nevoie de unelte speciale?

Mulțumesc anticipat

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 7 luni #39865 prin manual-mecanic
Poți verifica acest lucru activând comanda ștergătorului de parbriz spate și deconectând fișa care intră în motorul ștergătoarelor. Poți verifica dacă există curent folosind o lampă de testare sau un multimetru. Dacă există curent, motorul este ars. Dacă nu, probabil că are o siguranță arsă. Dacă nu, ar putea fi un releu sau o problemă în circuit.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 7 luni - Acum 12 ani și 7 luni #39894 prin manual-mecanic
Bună ziua,
am scos capacul de unde este amplasat motorul ștergătorului și e ceva ce nu se leagă.
La conector ajung trei fire: verde gros, mov mai subțire și galben gros.
Între verde și mov, 12V.
Între verde și galben, 0V.
Între mov și galben, 12V.
Activez ștergătorul (aud releul în cutia de siguranțe) și nu se întâmplă nimic acolo. Permiteți-mi să explic. Am înțeles că ar trebui să existe un fel de treaptă în contacte, când vine vorba de a face mișcarea, și am mereu aceeași tensiune pe aceleași borne.
Cel mai ciudat lucru este că fac testul ăla fără conectorul la locul lui, deoarece, cu el la locul lui, nu am tensiune de 12V acolo unde am avut cu el slăbit (e o nebunie). 12V slăbit, conectat 0V.
Nu știu dacă fotografiile pe care încerc să le trimit vor fi vizibile.

Cu stimă și mulțumesc.
Ultima editare: acum 12 ani și 7 luni de către .