Căutare MDM

Buletin

MOTOR DIESEL MITSUBISHI

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 11 luni #39776 prin manual-mecanic
MOTOR DIESEL MITSUBISHI Publicat de manual-mecanica
Bună ziua tuturor. Am nevoie de ajutorul vostru cu asta, deoarece ar putea fi foarte scump și nu sunt foarte sigur de asta. Am un Mitsubishi Montera Wagon din 1995, modelul tradițional, dar mai lung, cu 5 uși, cu un motor V6 pe benzină de 3000cc. Înainte funcționa pe GPL, dar știm cu toții despre pierderea de putere, ca să nu mai vorbim de spațiul pe care îl ocupă rezervoarele de combustibil, care ocupă tot portbagajul. În fine, problema este că a început să scoată mult fum albastru și chiar nu vreau să mă deranjez să repar motorul, deoarece, fără îndoială, va fi foarte costisitor. În plus, consumul de benzină este mare și nu-mi mai place să-l folosesc pe GPL. M-am gândit să schimb motorul cu unul diesel. Am cercetat problema și am găsit 4M40T 2800cc. Ce recomandați? Am citit opinii contradictorii despre el, atât bune, cât și rele. Ce părere aveți? Este acest motor potrivit pentru mașină sau ar necesita multe modificări? Există o opțiune de motor mai bună? ASCULT!!!! (sau citesc? haha) Vă las cu fotografia.

:aha:

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 11 luni #39780 prin manual-mecanic
Răspuns manual-mecanic pe tema MOTORULUI DIESEL MITSUBISHI
Salut NandoMed,
fumul albastru indică segmenți de piston uzați sau rupți și, eventual, ghidaje de supapă uzate. Costul reparației depinde de mecanic. Unii mecanici iau un motor și programează imediat recondiționarea pieselor pentru a asigura succesul, bazându-se pe expertiza lor pentru a evita riscurile. În acest caz, luați în considerare segmenții de piston, rulmenții de bielă, rulmenții principali, rulmenții axiali, un set complet de garnituri și, eventual, niște rulmenți cu bile. Va trebui să măsurați cilindrii. Dacă uzura și/sau ovalitatea se încadrează în limite acceptabile, aceștia pot fi lăsați așa cum sunt. Măsurați fusurile de bielă și de lagăr principal pentru a vă asigura că se încadrează în toleranță, precum și ghidajele de supapă. Aceste operațiuni de recondiționare sunt cea mai costisitoare parte a unei reparații, deoarece aceste motoare sunt de obicei fabricate din materiale de înaltă calitate, rezistente la uzură. De asemenea, atunci când treceți la un motor diesel, ar trebui să luați în considerare transmisia, deoarece aceste motoare sunt mai lente și nu vor oferi aceeași viteză de funcționare ca transmisia actuală.
Sper că acest comentariu a fost util. Mult succes.
Miguel

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 11 luni #39785 prin manual-mecanic
Mulțumesc foarte mult, Miguel. Comentariul tău este perfect. E adevărat, când demontezi un motor ca acesta, te confrunți cu o listă foarte lungă de cheltuieli, deoarece poți găsi piese care au doar jumătate din durata de viață și pur și simplu nu le poți lăsa așa cu motorul deja în pământ. În ceea ce privește transmisia, e adevărat, trebuie să instalezi motorul odată cu transmisia din fabrică. În acest sens, ai putea să-mi dai părerea ta despre acest motor sau despre un alt diesel Mitsubishi care s-ar potrivi bine mașinii? Mulțumesc foarte mult.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 11 luni #39818 prin manual-mecanic
Îmi pare foarte rău, Nandomecd, nu te pot ajuta cu asta. Mult succes,
Miguel.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 11 luni #39819 prin manual-mecanic
Îmi pare foarte rău, Nandomed, nu te pot ajuta cu asta. Mult succes,
Miguel.