Căutare MDM

Buletin

Test de compresie... confuz

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 10 luni - Acum 12 ani și 10 luni #37928 prin manual-mecanic
Test de compresie... confuz Publicat de manual-mecanica
Am efectuat un test de compresie pe un motor Daewoo G15SF 1.5 SOHC pentru că scotea mult fum. Ralanti stabil, aprindere și accelerație bune. Valori de compresie între 150-170 LB. Am exclus segmenții. La demontarea chiulasei am găsit garnituri de supape arse și ghidaje de supape și supape carbonizate, plus o garnitură de chiulasă care curge. Totuși, sunt surprins de jocul de 0,35 mm dintre piston și cilindru. În plus, când arborele cotit este rotit, rămâne mult ulei. Este evident că există scurgeri de ulei din diverse piese care intră în cameră, dar de unde știu că sunt într-adevăr și segmenți, datorită acelui joc (deși a fost măsurat la rece, îmi imaginez că se dilată când se încălzește? Și testul de compresie?

Vă rog să mă ajutați.
Ultima editare: acum 12 ani și 10 luni de către .

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 10 luni #37935 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali pe tema Test de compresie... confuz
Salut, sigur e o problemă cu chiulasa. Dacă ai compresia corectă, nu e nicio problemă decât dacă ai dubii și preferi să schimbi segmenții.
Părerea mea e că ar trebui să repari doar chiulasa. Câți kilometri are mașina?

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 10 luni #37937 prin manual-mecanic
Mulțumesc, DIESELTECH. Are 150.721 km. O privire atentă asupra cursei pistonului de la punctul culminant (BDC) la punctul culminant superior (TDC) arată spațiul dintre primul segment, care este de 1 mm, fără variații (cred că este normal). Acum, un cilindru are o zgârietură constantă de jos în sus, ca și cum ar fi zgâriat un segment, dar numai în acea poziție. Ei bine, dacă ar trebui să schimb segmenții, cred că ar trebui să re-alerez și cilindrii. La ce ar trebui să mă uit?

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 10 luni #37943 prin manual-mecanic
dacă cilindrul este zgâriat indică de obicei că un segment este rupt, compresia este ok deci nu ai probleme, uită-te la chiulasa pistonului dacă marginea este curată și lucioasă este pentru că trece uleiul prin ele, iar în testele de compresie poți observa trecerea uleiului prin segmenți deoarece compresia este foarte mare, iar cu vehiculul în mers se observa pentru că scot fum albastru mai ales pe rampe, adică atunci când îl soliciti puternic.

ps: zgârietura din cilindru ar putea fi cauzată și de bolțul pistonului. mult succes

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 10 luni #37978 prin manual-mecanic
Prietene, așa cum ți-am răspuns în mesaj, jocul dintre piston și cilindru este mare și, din câte am citit acolo, și distanța dintre vârfurile segmentelor este mare, deoarece distanța dintre vârfurile segmentului ar trebui să fie de maximum 0,35 mm aproximativ.
Zgârieturile ar putea fi din cauza aceluiași lucru, uzura și arderea uleiului întăresc segmenții, pur și simplu pentru că resturile de ulei ars în cameră se blochează în canelurile segmenților.
La fel și cu compresia, când uleiul intră în cilindru, creează o etanșare ermetică între piston, segment și cilindru, ceea ce va duce la o compresie mare sau normală (din cauza problemei de etanșare pe care am menționat-o în mesaj).
Privind fotografia de referință a compresiilor, ai clar o diferență de 10% la compresie, ceea ce indică uzura cilindrului și a segmenților.
Verifică măsurătorile în manualul de service... Mult succes, prietene. Dacă este ceva, anunță-ne.