Căutare MDM

Buletin

problemă cu vârful punții spate

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 10 luni - Acum 12 ani și 10 luni #37881 prin manual-mecanic
Problemă cu vârful punții spate Publicat de manual-mecanica
Marcă: Chevrolet
Model: Corsa
An: 2004
Kilometri:
Capacitate cilindrică: 1.6
Putere (CP):
Combustibil: Benzină
Tip injecție:
Tip schimbător de viteze: Manuală - 5 trepte
Modificări:

Am o problemă cu vârful axei spate dreapta.
Se pare că la scurt timp după schimbarea rulmenților butucului, vârful axei s-a rupt, motiv pentru care s-a desprins roata.
Ei bine, am cumpărat vârful axei cu rulmenți și cupe noi pentru tambur, am schimbat totul nou.
Și nu am parcurs mai mult de 50 km. și vârful axei s-a rupt din nou.
Ciudat este că, la fel ca prima dată, rulmentul interior al masei a rămas intact, iar cel exterior practic s-a șlefuit în interiorul cupei.
Aș aprecia niște sfaturi despre ce ar putea fi defectul sau ce trebuie să schimb în afară de vârful axei, pentru că îmi imaginez că dacă schimb doar vârful axei și rulmenții cu cupe, se va scurta din nou. Ce ar trebui să fac?
Mulțumesc...
Ultima editare: acum 12 ani și 10 luni de către .

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 10 luni #37884 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica pe tema unei probleme cu vârful punții spate
Stimate domn, când ați strâns piulița centrală, ați folosit cuplul specificat din fabrică? Rulmenții instalați au fost de la un producător bun?
V-ați asigurat că rulmentul a fost blocat corect pe ax? Singura cauză posibilă a acestei defecțiuni este blocarea rulmentului exterior, blocarea roții și forfecarea axului atunci când încercați să îl rotiți. De aceea este foarte important să urmați procedura din fabrică pentru reglarea sau preîncărcarea acestor rulmenți. Cu respect.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 10 luni #37887 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica pe tema unei probleme cu vârful punții spate
La fel ca Hugo, cred că problema este în strângerea piuliței centrale, deoarece aceasta determină durata de viață utilă a rulmentului. Deoarece sunt doi rulmenți și ambii sunt conici, nu necesită mult cuplu. Îi strângi manual până se înțepenesc, apoi îi mai rotești un sfert de tură și ar fi bine. Evident, trebuie să ungi rulmenții înainte de a-i instala.