Căutare MDM

Buletin

bateria își pierde toată încărcarea

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 2 luni #37253 prin manual-mecanic
Salutări, am o mică problemă cu Montero Sport-ul meu din 1998. Uneori, acul turometrului se învârte brusc în timp ce conduc, apoi scade la zero, iar vitezometrul se oprește (este digital). Am închis ieri în timp ce mergeam la serviciu, bateria autobuzului s-a descărcat complet până în punctul în care nu mai putea merge mai repede, iar autobuzul a rămas blocat pe drum, provocând un accident. Am schimbat bateria, am verificat alternatorul și pare să fie în regulă. Ați putea, vă rog, să-mi lămuriți puțin această problemă? Aș aprecia.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 2 luni #37263 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali pe această temă: bateria își pierde toată încărcarea.
Bună ziua, pe baza simptomelor pe care le descrii, cred că problema este la fulia alternatorului. Are un sistem cu clichet (similar cu pinionul de bicicletă: se rotește într-o direcție și în cealaltă, nu). Dacă sistemul cu clichet al fuliei este uzat, pe măsură ce sarcina crește, aceasta patinează, împiedicând încărcarea bateriei, care este apoi descărcată de sistemul de injecție și accesorii. Pe de altă parte, turometrul numără turațiile alternatorului, ceea ce explică de ce acul tot o ia razna.

Mult succes și salutări din Córdoba, Argentina.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.