Căutare MDM

Buletin

ajutor cu defecțiunea VTEC

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 4 luni #37037 prin manual-mecanic
Ajutor pentru defecțiuni VTEC. Publicat de manual-mecanica
Salut tuturor, caut ajutor cu Honda Civic-ul meu din 2001 cu motor D17A2. Am o problemă cu VTEC-ul; nu se activează. (Am verificat deja intern supapa și filtrul acesteia este în regulă. Există 13,5 volți la conectorul supapei care activează presiunea uleiului. De asemenea, există 13,5 volți la comutatorul de presiune a uleiului. Am schimbat uleiul de la 10W-30 la 10W-40, dar problema persistă.) (Încă o problemă) Am un cod de eroare (0141) legat de senzorul de oxigen 2. Ar putea acest cod să împiedice activarea VTEC-ului? Ajutorul dumneavoastră ar fi foarte apreciat.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 4 luni #37038 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali pe tema ajutorului în cazul defecțiunii VTEC
Prietene, nu cred că VTEC-ul funcționează defectuos din cauza senzorului 2. Mi se pare că uleiul este încă prea subțire pentru mașină... ai putea încerca 20W50. Sper că te ajută. :)

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 4 luni #37062 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali pe tema ajutorului în cazul defecțiunii VTEC
Întrucât înregistratorul de date este defect, acesta afectează performanța la viteze mici, deoarece, la accelerare, apare un fenomen numit buclă deschisă, în care ECU (unitatea de control a motorului) blochează semnalul de la acel senzor - în acest caz, senzorul de oxigen.
Este posibil ca supapa care activează sistemul să fie blocată sau deteriorată. Deoarece este o electrovalvă, ai menționat măsurarea tensiunii la conector, dar nu și a rezistenței la supapă.
O altă posibilitate este senzorul CMP (poziția arborelui cu came),
care este necesar pentru a informa ECU despre supape.
Ar putea fi vorba despre acest senzor, deoarece vehiculul poate începe să utilizeze datele furnizate de senzorii CKP și TPS.

Sper să-ți găsești problema.