Căutare MDM

Buletin

problemă cu frâna față/dreapta

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 2 săptămâni #36655 prin manual-mecanic
Problemă frână față/dreapta Publicat de manual-mecanica
Bună ziua, am o problemă cu frânele la mașină, acum câteva zile am schimbat plăcuțele de frână la mașină, am aerisit frânele și totul a fost bine, dar frâna față/dreapta a început să scârțâie și face un zgomot ca și cum roata ar încerca să se blocheze, am atins discul și era foarte cald, am crezut că am pus plăcuțele de frână greșit, dar nu, le-am verificat din nou, chiar au rectificat discurile și sunt bine, care ar putea fi problema? Simt ca și cum roata se va desprinde când încep să accelerez și când cresc viteza nu o mai simt și nu o mai aud ca și cum se va bloca, mașina mea este un Escor 2.0 4 pts. automat din 97`.

Vă mulțumesc anticipat, sper că mă puteți ajuta.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 2 săptămâni - Acum 13 ani și 2 săptămâni #36657 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Problemă frână față/dreapta
Salut. Roata despre care vorbești vrea să se blocheze (să frâneze mai mult decât cealaltă). Trebuie să schimbi pistonul (partea care împinge plăcuțele de frână) de la etrier (sapo), adică să schimbi piesele de schimb de la etrier.
Ultima editare: acum 13 ani și 2 săptămâni de către .

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 2 săptămâni #36658 prin manual-mecanic
Mulțumesc chido_dovis că mi-ai răspuns la întrebare, o să verific pistonul să-l schimb sau o să văd ce problemă are, sper că asta e singura problemă.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 2 săptămâni #36663 prin manual-mecanic
Salut Luis_$, acum câțiva ani, mi s-a întâmplat același lucru ca și ție. Roata față dreapta se oprea când schimbam plăcuțele de frână. După ce mi-am stors creierii să-mi dau seama ce se întâmplă, mi-am dat seama că problema era că, atunci când puneam plăcuțele, acestea trăgeau etrierul spre exterior și loveau discul roții (jantei). Verifică roata (janta) pentru a vedea dacă există zgârieturi cauzate de etrier. Sper că acest comentariu te ajută. Cu respect...

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 2 săptămâni #36668 prin manual-mecanic
verificați în treacăt furtunul și etrierul schimbătorilor de viteze