Căutare MDM

Buletin

Nissan Primera P11, problema la frana

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 3 săptămâni #36273 prin manual-mecanic
Nissan Primera P11, problemă la frâne Publicat de manual-mecanica
Salut tuturor. Permiteți-mi să mă prezint, deoarece aceasta este prima mea postare. Numele meu este Manu, mecanic de meserie, hobby și obligație, din motivele care ne preocupă pe majoritatea dintre noi.
Am un Nissan Primera din 1999, model P11, 2.0 TD 90 CP, cu 224.000 km.
Este în stare bună și am grijă de el cât de mult pot. Dar se plânge de „afecțiuni” minore.
Problema pe care o am este că se aprinde martorul luminos de frână de pe bord. Am efectuat mai multe verificări. Plăcuțele de frână sunt în regulă, față și spate, iar lichidul de frână este la un nivel bun. Am observat chiar că martorul se aprinde și clipește când accelerez, schimb treapta de viteză sau decelerez.
Cred că problema este la pompa de vacuum de frână sau la sistemul de admisie care vine de la motor.
Ce părere aveți? A mai pățit cineva ceva similar?
Vă mulțumesc foarte mult pentru ajutor, anticipat.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 3 săptămâni #36280 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Nissan Primera P11, problemă la frâne
Salut prieteni, dacă martorul la care vă referiți este hexagonal și seamănă cu un ochi de bou, este martorul servofrână, care indică o lipsă de vacuum în sistem. De obicei, este însoțit de o pedală de frână blocată. În acest caz, ar trebui să reparați sau să înlocuiți servofrâna. Dacă este cel care indică ABS, atunci singura opțiune este să o duceți la un service și să conectați un scaner ABS pentru a determina problema. Cu stimă.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 3 săptămâni #36286 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Nissan Primera P11, problemă la frâne
Mulțumesc pentru răspunsul rapid.
Mașina mea nu are sistem ABS. Martorul care se aprinde este cel cu semnul exclamării între paranteze
(!), cred că îmi amintesc, deși îl voi verifica azi.
Ar putea fi o defecțiune la servofrână sau la conductele de vid care o alimentează?
Uneori motorul se oprește la frânare la o intersecție sau la un semafor, chiar și atunci când îl las în punctul mort.
Ar putea avea vreo legătură cu cele de mai sus?

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 3 săptămâni #36348 prin manual-mecanic
Bună!
Încă testez mașina înainte să remediez problema, dar nu știu unde să mă duc.
Cred că am eliminat problema cu servofrâna. Dacă apăs intermitent pedala de frână (pompând), martorul se aprinde când servofrâna pierde presiune (adică nu există vacuum), martorul de avertizare al frânei se aprinde și, după câteva secunde, se stinge când presiunea vacuumului este restabilită.
Martorul se aprinde mai ușor când accelerez și las mașina să meargă liber în treapta de viteză. Uneori motorul se oprește, de exemplu, când opresc la un semafor.
Pedala nu devine niciodată rigidă, doar atunci când provoc intenționat pierderea vacuumului de către servofrână.
Nu știu care este defectul sau dacă este periculos pentru condus sau pentru motor.
Are cineva vreo idee?