Căutare MDM

Buletin

PROBLEMĂ DE ÎNCĂLȚARE LA MOTORUL FORD KA MODEL 2005 R

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 1 lună #35986 prin manual-mecanic
Bună ziua, am o problemă cu un Ford Ka model 2005 cu motor Rocam 1000. Defectul pe care îl am este că la relanti și apes pe podea, zdruncină, o oprire cum ar fi la o mașină cu carburator dacă pompa nu ar funcționa, și din când în când aruncă o contraexplozie, ca și cum ar fi din cauza lipsei de benzină în acel moment. Am schimbat sonda lambda, am curățat injectoarele, am schimbat pompa de combustibil pentru că avea presiune scăzută, mai precis 1,8 bar la relanti și 2,5 la sarcină maximă sau prin scoaterea furtunului de vacuum de la regulator. Am schimbat regulatorul de benzină, bujiile, am testat bobina. Am testat senzorul MAP înlocuindu-l cu unul nou și este tot la fel. Am curățat punctele, am curățat senzorul de pe capacul supapelor, am curățat pas cu pas și l-am testat și funcționează bine. Am curățat corpul clapetei de accelerație și senzorul clapetei de accelerație, am testat senzorul clapetei de accelerație cu multimetrul și arată 0,90v la relanti și crește treptat până ajunge la 5v. Am încercat harta și îmi dă 1.3-1.4 la ralanti și 3.8 până la 4.1 la sarcină maximă. Și eroarea persistă. Ajutor!!

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 1 lună #36012 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica pe tema : PROBLEMA NOD LA MOTORUL FORD KA MODEL R DIN 2005
Bună ziua, recomand verificarea senzorului IAC, a etanșării și a cavităților din baza acestui senzor, precum și verificarea conexiunii și a cablurilor, deoarece acestea se rup sau se taie intern, iar senzorul continuă să funcționeze cu semnalul memoriei computerului.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 1 lună #36046 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica pe tema : PROBLEMA NOD LA MOTORUL FORD KA MODEL R DIN 2005

extrema a scris: Bună ziua, recomand verificarea senzorului IAC, a etanșării și a cavităților din baza acestui senzor, precum și a conexiunii și a cablurilor, deoarece acestea se rup sau se taie intern și continuă să funcționeze cu semnalul de memorie al computerului.

Supapa IAC este un actuator, nu un senzor, se reglează bine la ralanti, doar când accelerez brusc...

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 1 lună #36048 prin manual-mecanic
Uite, nu știu dacă ai verificat deja avansul temporal. Defectul tinde spre asta.