Căutare MDM

Buletin

Jetta A4,,, Folosește ulei și nu scoate fum, ce ar putea fi?

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 1 lună #35517 prin manual-mecanic
Salut membri ai forumului, am o întrebare, mă poate ajuta cineva să o rezolv?
Am un Jetta A4 din 2000, automat. Mașina merge bine, este stabilă, are o tracțiune bună și nu scoate fum. Totuși, de când am cumpărat-o, am observat că folosește mai mult ulei decât de obicei în comparație cu alte vehicule și nu există scurgeri aparente.
Deci, întrebarea mea este, ce ar putea cauza ca mașina mea să consume mai puțin ulei? Am această mașină de un an.
Aș aprecia comentariile voastre. Mulțumesc.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 1 lună #35713 prin manual-mecanic
Ce tip de ulei folosești în ziua de azi? Unele mărci, inclusiv Quaker, promovează o calitate foarte slabă, aparent reducând calitatea. Aș recomanda utilizarea uleiului sintetic sau semisintetic, cum ar fi marca Mobil 1. Personal, recomand Mobil 1 7500km.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 1 lună #35714 prin manual-mecanic
Bună ziua. Vehiculele VW consumă în mod normal puțin ulei (asta nu înseamnă că veți vedea fum alb ieșind pe evacuare). Acest lucru se datorează faptului că motorul arde ulei pentru a compensa uzura. Adică, dacă temperatura de funcționare este ridicată (peste 90°C), arderea acestuia disipează căldura, ceea ce poate duce la o uzură crescută. Se recomandă schimbarea uleiului cel puțin la fiecare 10.000 km. Manualul vehiculului vă spune că poate consuma până la 1 litru de ulei la 1.000 km. Pentru acest model de vehicul, vă sugerez să utilizați ulei Mobile Multigrade 20/50 SAE pentru mașinile cu peste 100.000 km.