Căutare MDM

Buletin

Bip la ralanti

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 6 luni - Acum 13 ani și 6 luni #35109 prin manual-mecanic
Zgomot de bip la ralanti. Publicat de manual-mecanica
În primul rând, salut tuturor și vă mulțumesc foarte mult!

Acum câteva săptămâni, am avut un accident cu mașina mea pentru că un câine a alergat în fața mea pe autostradă. Mi-am dus Ford Fiesta la o reprezentanță autorizată și acum că am recuperat-o, se aude un zgomot ciudat din partea dreaptă a motorului (când este privită din interiorul mașinii). Este un scârțâit când nu accelerez și dispare când încep să accelerez. E ca un scârțâit...

Am dus-o înapoi la reprezentanță astăzi și am senzația că încearcă să se spele pe mâini, atât ei, cât și compania mea de asigurări.
Mecanicul a spus că vor chema un evaluator, dar nu cred că va fi acoperit pentru că nu cred că a fost cauzat de accident. Dar n-am mai auzit așa ceva până acum:( .

Mașina mea are 60.000 de kilometri și spune, doar uitându-se la ea, că crede că ar putea fi pompa de apă, ceea ce ar costa în jur de 600 de euro pentru că trebuie să schimbe și cureaua de distribuție. Îmi sună a neînțelegeri, pentru că am crezut că, dacă pompa de apă e defectă, logic ar fi ca mașina să se supraîncălzească și să piardă apă, dar mașina mea nu face nimic din toate astea.
Funcționează ca de obicei, cu excepția unui fluierat la ralanti.

Am toate piesele pe care mi le-au dat pentru mașină când au reparat-o, așa că aș vrea să știu dacă îmi puteți spune dacă ar putea avea legătură cu accidentul sau cu altceva.

Materiale:
ANSAMBLU FILTRU DE ULEI
, RADIATOR MOTOR,
CONDUCȚĂ INFERIOARĂ RADIATOR,
SUPERIOARĂ RADIATOR
, ANSAMBLU VENTILATOR RADIATOR
, AIRBAG VOLAN,
UNITATE DE CONTROL AIRBAG,
PANOUL DE BORD
, AIRBAG BORD
, AIRBAG INFERIOR,
FAR
DREAPTA, STAR SPATE STÂNGA,
CONDENSATOR
A
ORNAMENT NUMĂR DE ÎNMATRICULARE DREAPTA,

BARĂ

DE PORTABATOARE DREAPTA
, BARĂ

SPOILER BARĂ
DREAPTA CAPOTĂ DREAPTA, FAȚĂ
,
SUPORT BARĂ DE PORTABATOARE DREAPTA
, CENTURĂ
DREAPTA, CENTURĂ DE SIGURANȚĂ
DREAPTA,
ULEI
DE MOTOR
, ANTIGEL, A/C
LICHID DE RĂCIRE, CAPAC BARĂ DE PROTECȚIE
GRILĂ BARĂ DE PROTECȚIE DL
MATICOS

Manoperă:
ÎNLOCUIRE ANSAMBLU FILTRU DE ULEI / ÎNLOCUIRE ULEI DE MOTOR /
VENTILATOR RADIATOR
/ ÎNLOCUIRE FAR DREAPTA
/
ÎNLOCUIRE UNITATE DE CONTROL AIRBAG /
ÎNLOCUIRE LICHID DE RĂCIRE ​​A/C /
ÎNLOCUIRE CONDENSATOR A/C
/ ÎNLOCUIRE CENTURA DE SIGURANȚĂ DL DREAPTA
/ ÎNLOCUIRE CENTURA DE SIGURANȚĂ DL STÂNGA /
ÎNLOCUIRE AIRBAG VOLAN /
AIRBAG
INFERIOR BORD
/ ÎNLOCUIRE PARBRIZ
ÎNLOCUIRE BARĂ DE PROTECȚIE DL DREAPTA / ÎNLOCUIRE BARĂ TRANSVERSALĂ BARĂ DE PROTECȚIE DL DREAPTA /
DEMONTAȚI ȘI INSTALAȚI
TABLOU DE BORD / ÎNLOCUIRE TABLOU DE BORD
GARNITURĂ
DREAPTA / ÎNLOCUIRE CAPOTA DL DREAPTA / ÎNLOCUIRE FAȚĂ
DL DREAPTA
/ ÎNLOCUIRE
SPOILER SUPORT
ALINIERIE BARĂ DE PROTECȚIE TR CONVERGENȚĂ ROȚI DL

Apropo, cei de la service mi-au spus că nu au atins nimic în apropierea motorului, doar zona radiatorului, adică de la motor înainte.

Mulțumesc foarte mult și îmi cer scuze pentru postarea lungă.:roșesc:
Ultima editare: acum 13 ani și 6 luni de către .

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 6 luni #35118 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali pe această temă Re: Bip la ralanti
Se pare că câinele era destul de mare, hahaha. Dintre tot ce ai menționat, nimic nu poate produce un scârțâit. Acum, gestionarea zgomotelor e puțin complicată pe forum, deoarece ceea ce ție ți se pare un scârțâit, nouă nouă ni se pare un tors. Dar dacă dispare când accelerezi, ar putea fi ceva la fel de simplu ca tensiunea curelei de distribuție. Ar putea fi și pompa de apă dacă motorul tău este un Rocam 1.6, deoarece este o problemă frecventă. O altă posibilitate este pompa de servodirecție, dar pompa de apă scoate un zgomot mai profund și mai gutural decât un scârțâit, în timp ce pompa de servodirecție cu siguranță o face.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 6 luni #35124 prin manual-mecanic
Mulțumesc mult pentru răspuns. Câinele era imens!!! Ce sperietură... :woohoo:

Sunetul bip-ului este similar cu acesta

*Deși nu este la fel de ascuțit, dispare complet la accelerare

Mașina mea este un Ford Fiesta Trend 1.4 TDCI.

Nu înțeleg nimic din mecanică, dar mi se pare ciudat că e pompa de apă și mi se pare ciudat și că bătăile nu au nicio legătură cu problema asta. :supărat:
Nu e cumva prea mare coincidență?

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 6 luni #35134 prin manual-mecanic
Salut Sasanita.
Sunt de acord cu Kikemec că ar putea fi tensiunea curelei. Ca să fii sigur, când face zgomot, toarnă puțină apă pe curea lângă fulii. Dacă zgomotul se oprește, e tensiunea. Mult succes.
Miguel

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 6 luni #35136 prin manual-mecanic
Salut, pare a fi o problemă de tensiune, dar și deplasarea componentelor poate juca un rol. S-ar putea să se fi deformat suportul alternatorului sau al pompei de servodirecție, sau chiar o fulie. În orice caz, într-o astfel de coliziune, ar trebui să verifice dacă totul funcționează corect înainte de a-l preda. Dacă face acel zgomot și l-au livrat deja, e ca și cum nu ar fi terminat treaba. E ilogic. Dați-le bătăi de cap; toată munca pe care au depus-o este un profit semnificativ, așa că nu ar trebui să o facă cum trebuie. Mult succes și sper că acest lucru ajută