Căutare MDM

Buletin

Toyota Corolla Avila are probleme cu puntea față

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 4 luni #34902 prin manual-mecanic
Bună ziua prieteni, problema mea este următoarea. Am un Toyota Corolla din 86, automată cu carburator, care într-o zi a început să scoată un zgomot la roata stânga față (șofer). Zgomotul era ca de metal pe metal, foarte puternic și uzat. Am crezut că sunt frânele, dar nu era așa. Zgomotul venea de la intrarea cupei tricetei și de la cutia de viteze. Problema este că sunt confuz pentru că mulți îmi spun că e cutia de viteze și alții că e cupa, dar nu știu ce să fac.

În mica mea experiență mecanică, am reușit să demontez tot trepiedul și să scot cupa care merge la cutia de viteze (care a ieșit foarte ușor). Adevărul este că nu văd nicio uzură. Intern, unde merge cupa, nici eu nu văd uzură.

Deci??? Nu știu ce este, dar mașina a scurs tot uleiul din cutia de viteze și habar n-am ce ar putea fi.

Mă poate ajuta cineva?

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 4 luni #34917 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: Probleme cu puntea față la Toyota Corolla Avila
Ai scos cupa interioară de pe partea cutiei de viteze? Adică, articulația homocinetică internă? Dacă nu există uzură vizibilă pe canelurile cupei în raport cu cutia de viteze, atunci poți verifica clema triplă pentru a vedea cum funcționează. Cel mai bine este să o înlocuiești pentru a clarifica orice îndoială, deoarece este mai ieftin decât repararea cutiei de viteze. În orice caz, unge cutia de viteze ca să nu mai facă zgomot. Dacă este automată, în general nu fac zgomot, pur și simplu nu funcționează. Eu înclin spre varianta paliativă.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 4 luni #34918 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: Probleme cu puntea față la Toyota Corolla Avila
Scuze, am uitat, dacă sună mai familiar la îndoire, atunci este vorba de articulația homocinetică de pe capătul roții sau de pe partea roții. Verifică starea ei, precum și pe cea a rulmentului de masă.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 4 luni #34950 prin manual-mecanic
Mulțumesc pentru contribuție.

Am cumpărat tricicleta nouă și am înlocuit-o, la fel și vârful care merge spre roată.

Marea mea întrebare este că nu văd nicio uzură pe cupa tricicletei. O voi înlocui oricum pentru a exclude o posibilă ipoteză, dar dacă ar fi într-adevăr cutia de viteze, nu ar trebui să fie complet deteriorată.

Spun asta pentru că cutia de viteze funcționează perfect; ei bine, cel puțin schimbă (automat) foarte bine.

Insist atât de mult pentru că mă deranjează faptul că mecanicii, înainte de a verifica temeinic, prima lor opțiune este să înlocuiască întreaga cutie de viteze, deoarece se presupune că angrenajul care rotește roata este deteriorat.

Este posibil ca cutia de viteze să fie defectă?

Mulțumesc ca întotdeauna.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 13 ani și 4 luni #34968 prin manual-mecanic
Asta îți spun și eu, scoate cupa să vezi dacă sunt deteriorate canelurile interioare.